18 / 05 / 2024

motif çıkma ne demektir

motif çıkma ne demektir

İmar yönetmeliğine göre binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma ile motif çıkma yapılabiliyor. Peki motif çıkma nedir?

En uygun fiyatlı Bosch çamaşır makinesi kaç TL, özellikleri ne? 30 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bosch kalitesiyle uygun fiyatı birleştiren WGA141X1TR modeli, 9 kg kapasitesi ile tek seferde çok miktarda çamaşır yıkar. Maksimum sıkma gücü 1000 devir hızındadır. Peki, Bosch WGA141X1TR çamaşır makinesi ne kadar? İşte detaylar...

Depozito ne kadar geri alınır?

Depozito konusuna dair pek çok kiracı evden veya mülkten çıkma esnasında aynı soruyu soruyor. “Depozito ne kadar geri alınır?” sorusu yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Dikkat! 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı?

Covid-19 sebebiyle tüm illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, hafta içi ise saat 19.00'a kadar sokağa çıkılabiliyor. 23 Nisan'ın resmi tatil olması ve cuma gününe denk gelmesi nedeniyle insanlar, 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt arıyor...

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek?

Koronavirüs salgınıyla mücadele topyekun devam ederken vaka sayısını kontrol altında tutabilmek için yılbaşında sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Kimlerin muaf olacağı, hangi tarihleri ve saatleri kapsadığına dair tüm detaylar genelge kapsamında yer aldı.

Geçmişten günümüze yazlık ev anlayışı ne kadar değişti?

Eskiden ortalama bir Türk ailesinin ilk iki isteği buydu. Erdek, Ayvalık, Didim, Bodrum, Kuşadası... Yazlıkların başkentleri. 70’lerden bugüne yazlık anlayışı da ‘tatile çıkma’ kavramı da çok değişti. Ama nostalji güzel şey.

Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir?

İşyeri ve mesken kiralamalarında kiracı ile yaşanan sorunlar arasında kiracının erken tahliyesi yer alıyor. Kiralanan evden erken çıkma cezası nedir? Sözleşme bitmeden evden çıkan kiracıya ne yapılır?

Motif çıkma nedir?

İmar yönetmeliğine göre binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma ile motif çıkma yapılabiliyor. Peki motif çıkma nedir?

Açık çıkma nedir?

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki binalarda açık çıkma nedir? Açık çıkma sınırı ne kadardır?

Kapalı çıkma nedir?

Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki binalarda kapalı çıkma nedir? Kapalı çıkma sınırı ne kadardır?

Binalarda yana, öne ve arkaya doğru çıkma yasağı erteleniyor!

PLANLI Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesi iki yıl erteleniyor. Sözkonusu madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu.

İnşaat firmaları mutfakta öne çıkma yarışına girdi!

İnşaat firmaları konutlarda mutfaklarla öne çıkma yarışına girdi. Mutfak üreticileri de birbirinden değişik renk, desen ve fonksiyonlardaki mutfakları alıcıların beğenisine sunmuyor. Vanesa İtalyan Ceviz koleksiyonu, fonksiyonellik ve estetiği sunuyor.

Eski ev sahibinin evden çıkma süresi ne kadar?

Yeni ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin bir türlü bu evi boşaltmadığını farz edelim. Kanunen eski ev sahibinin evden çıkma suresi ne kadardır? İşte yanıtı...

motif çıkma ne demektir Haberi

motif çıkma ne demektir

Motif çıkma nedir?

Binalarda döşemelerin uzantısı olarak yapılan, parsel sınırları dışına taşmayan, en az bir ucu serbest, mesnetli olan açık veya kapalı olan derinliği uygulama imar planı veya yönetmelikle belirlenen yapı elemanları "çıkma" olarak tanımlanıyor.


İmar yönetmeliğine göre binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor.


Açık çıkmalar, parsellerin yol cephelerinde parsel sınırları içerisinde kalmak koşuluyla yapı yaklaşma sınırından itibaren en fazla (1.50) m. taşacak şekilde çıkma yapılabiliyor.


Kapalı çıkmalar da parsellerin yol cephelerinde parsel sınırları içerisinde kalmak koşuluyla yapı yaklaşma sınırından itibaren en fazla (1.50) m. taşacak şekilde çıkma yapılabiliyor. Peki motif çıkma nedir? Binalarda motif çıkma sınırı ne kadardır?


Motif çıkma sınırı..

Zemin katta kendi parsel hududu dışına taşmayan, hangi katta yapılırsa...