09 / 07 / 2024

MSGSÜ Tophanei Amire Kültür Merkezi

MSGSÜ Tophanei Amire Kültür Merkezi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Yalçın Karayağız'dan Mimar Sinan Üniversitesi açıklaması!

MSGSÜ Rektörü Yalçın Karayağız yaptığı açıklamada istediklerini almadan binadan tahliyelerinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye tarihi ertelendi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın 26 Haziran’da boşaltılmasına ilişkin karardan son dönüldü...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye kararına tepki!

İstanbul Beşiktaş’taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın, 26 Haziran’da boşaltılacağıyla ilgili kararın ardından üniversiteye destek geldi. 

Türkiye'de yeni kentsel dönüşümler olabilir!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, “yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümler olacaktır.” açıklamasında bulundu.

AKG Gazbeton, hayvan sevgisi temalı tasarı yarışması düzenliyor!

AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında, hayvan sevgisi konulu gazbeton duvar desen tasarım yarışması kırsal alanlarımızda hayvan sevgisinin kaliteli mekanlara dönüşmesini amaçlıyor.

Bilecik Tongurlu'daki evler yenileniyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 500 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen "Köyünü Yaşat Projesi" devam ediyor. Bu kapsamda 2013'ten bu yana eski okul binası ve köy evlerini yeniliyor. İşte MSGSÜ'nün o projesi...

Mimar Sinan'ın sergisi Tophana'de açıldı!

UNESCO, Dünya Miras Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kiptaş'ın işbirliğinde Tophane-i Amire'de düzenlenen Mimar Sinan sergisi açıldı.

5. Uluslararası MSGSÜ Sempozyumu 3-6 Mayıs'ta!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından iç mimariye yön veren mimarların katılacağı "5. Uluslararası MSGSÜ Sempozyumu" 3-6 Mayıs'ta yapılacak.

Giritligil Otel Kompleksi açıldı!

Manisa'da Giritligil ailesinin üç kompleksten oluşan turistik tesisleri ve butik oteli, hizmete açıldı. Otelin altında çıkan Saray-i Amire'ye ait Osmanlı sarayı kalıntıları, özel bir yöntemle korunarak butik otelin altında teşhir edilmeye başlandı

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu için ayrılan saha dar geliyor!

1939 yılında İstanbul Belediyesi'nin Dolmabahçe'de Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yerde yapmayı düşündüğü stadyuma ayrılan saha dar geliyormuş. Gazhaneden bir miktar arazinin stad için alınması gündeme gelmiş.

1939 yılında Dolmabahçe'de stad inşasına başlanacak!

1939 yılında İstanbul Valisi olan Lütfi Kırdar, Dolmabahçe'de saray ahırının (Establ-i Amire) bulunduğu binalar üzerinde bir stad inşa etmek için uluslararası müsabaka açmaya karar vermiş.

MSGSÜ Tophanei Amire Kültür Merkezi Haberi

MSGSÜ Tophanei Amire Kültür Merkezi


Akdeniz Bölgesi'ndeki mimari yaratıcılığı desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez verilen Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nü kazananlar belirlendi. 


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden (MSGSÜ) yapılan açıklamaya göre, MSGSÜ başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı. 


Bu kapsamda, ödülün ilk kategorisi, Akdenizli olan ve Akdeniz'de eseri bulunan biri kadın biri erkek iki mimara ödül kazandırdı. Bu kategorinin kazananları; Mısır'dan Şahira Fehmi ve Türkiye'den Cengiz Bektaş oldu.​ İkinci kategoride ise Akdenizli olmayan ancak Akdeniz'de eser veren İsviçreli mimar Bernard Tschumi ödüle layık görüldü. 


Ödülü kazananlar, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde 2 Mayıs'ta gerçekleşecek törenle, ödüllerini alacak. 3 Mayıs'ta ise MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda ödül kazanan mimarların katılımıyla, "Akdeniz Kültürü'nde...