05 / 05 / 2024

mudurnu sondaj çalışmaları 2013

mudurnu sondaj çalışmaları 2013

Mudurnu ilçesinde yapılan sondaj kazıları sırasında Bizans dönemine ait olduğu belirtilen kilise kalıntılarına rastlandı...

Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Mamak'ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY'a bağlayacak olan Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Projesi'nde sondaj çalışmaları başladı.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Yeni Ulus Meydanı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Ankaralıların ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’dan duyduğu ve öncelikli projeler arasında bulunan “Yeni Ulus Meydanı Projesi” için sondaj çalışmaları başladı.

Gebze-Darıca Metrosu için sondaj çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri Gebze ile Darıca arasına yapılacak olan metro projesinin zemin etütleri için önümüzdeki hafta sondaj çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli için çalışmalar Nisan'da başlayacak!

Sondajı tamamlanan Üsküdar-Kabataş tüneli için nisandan itibaren yapım çalışmalarına başlanacak ve tünel, 600 günde tamamlanacak.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli projesinde çalışmalar başladı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek "Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi" kapsamında sondaj çalışmalarına başlandı.

İstanbul Boğaziçi Bulvarı için çalışmalar başladı!

İSTANBUL’un iki yakasını altıncı kez birbirine bağlayacak, Üsküdar-Kabataş arasında iki kilometre uzunluğundaki yayaların ve bisikletlilerin geçeceği “İstanbul Boğaziçi Bulvarı” için sondaj çalışmaları başladı.

Çanakkale 1915 Köprüsü için denizde sondaj çalışmaları başlatıldı!

"Çanakkale 1915 Köprüsü" Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkilerinde denizde sondaj çalışmalarına başlandı.

Giresun sondaj arama çalışmalarının ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta!

Eti Gümüş Şirketi, Giresun İli, Şebinkarahisar İlçesi, Arslanşah Köyü'nde sondaj arama çalışmaları gerçekleştirmek istiyor. Projenin ÇED toplantısı 2 Ağustos'ta yapılacak.

Kula Devlet Hastanesi için çalışmalar sürüyor!

Kula ilçesinde yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için jeolojik etüt çalışması başlatıldı. Kula 4 Eylül Mahallesi TOKİ evleri yanında yeni devlet hastanesinin jeolojik zemin etütleri için sondaj çalışmaları başlatıldı.

Efes Antik Kanal Projesi’nde jeoteknik sondaj çalışmaları tamamlandı!

AK Parti Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’den birisi olan Efes Antik Kanal Projesi’nin birinci etabında jeoteknik sondaj çalışmalarının tamamlandığını bildirdi

Artvin Yeraltı Otoparkı için sondaj çalışmaları tamamlandı!

Artvin Belediyesi tarafından Atapark altına düşünülen 160 araçlık Otopark projesi sondaj çalışmaları tamamlandı. Yapılan sondaj çalışmalarında 26 -36 metre arasında sondaj vurularak ana kayaya ulaşıldığı belirtildi.

Burdur Bucak'ta imar planı çalışmaları konuşuldu!

Bucak Belediyesinin Mart ayı olağan toplantısında, İmar Komisyonuna havale edilen evrakların durumu, DSİ ile sondaj için protokol yapılması konusu, Takas, 5 yıllık imar planı ve Bucak Revizyon İmar Planının 3. Etap çalışmaları konusunda görüşmeler yapıldı

mudurnu sondaj çalışmaları 2013 Haberi

mudurnu sondaj çalışmaları 2013


Mudurnu ilçesinde yapılan sondaj kazıları sırasında Bizans dönemine ait olduğu belirtilen kilise kalıntılarına rastlandı. 

     Bolu Müze Müdürü Mustafa Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mudurnu'ya bağlı Kilözü köyü dağ mevkisinde yapılan sondaj kazılarında bazı yapı kalıntılarının bulunduğunu belirtti. 

     Bölgenin sit alanı olduğu için turizm tesisi yapmak isteyen bir şirketin kendilerine başvurduğunu ifade eden Güneş, yapılan incelemelerde, 1996 yıllarında açılan temel hafriyatlarının kenarında bazı taşların bulunması üzerine daha kapsamlı sondaj çalışması başlattıklarını dile getirdi. 

     Güneş, taşların bulunduğu alanda yapılan çalışmalar sonucunda bazı tarihi duvar kalıntılarına rastladıklarını anlatarak, ''Kalıntıların boyutları ve şekillerine göre kilise duvarları olduğunu belirledik. Sondaj çalışmasıyla bütün yapıyı tespit etmek mümkün değil. Biz konuyla ilgili olarak raporumuzu hazırlayarak, bakanlığımızdan kurtarma kazısı talebinde bulunacağız. Ruhsat geldikten sonrada...