15 / 05 / 2024

Muğla arıtma tesisi yıkım işlemi

Muğla arıtma tesisi yıkım işlemi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çocuk parkı ve mesire alanı yapılması amacıya terk edilen alana, usulsüz şekilde arıtma tesisi yapıldığı ortaya çıktı. 3 milyon 144 bin TL harcanan tesis için yıkım kararı verildi.

Mehmet Özhaseki: Niğde Bor'da yeni bir arıtma tesisi kuracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Bor ilçesinde yeni bir arıtma tesisi kuracağız. Önümüzdeki süreçte, planlaması, ihalesi yapılacak. Bir yıla kalmadan temelini atarız inşallah. Yaklaşık 2-3 yıl yapım süreci olacak." dedi.

Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi 19 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Milyon TL’ye mal olacak olan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi çalışmasını yerinde inceledi.

Fethiye Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla İli, Fethiye İlçesi'nde Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED topkantısı 29 Eylül Perşembe günü yapılacak.

Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi'nin ÇED toplantısı 12 Temmuz'da!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Turgutreis Mahallesi tarafında yapılacak olan Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin ÇED toplantısı 12 Temmuz Salı günü yapılacak.

Muğla arıtma tesisi yıkılacak!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çocuk parkı ve mesire alanı yapılması amacıya terk edilen alana, usulsüz şekilde arıtma tesisi yapıldığı ortaya çıktı. 3 milyon 144 bin TL harcanan tesis için yıkım kararı verildi.

Datça Arıtma Tesisi yenilendi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (MUSK) Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanlığı tarafından, Datça Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi yenilendi.

Denizli Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı devam ediyor!

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Osman Zolan, "Geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz" dedi

Vali Karaloğlu Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin inşaatını inceledi!

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi'nin yönetim kurulu toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri, arıtma tesisi ile ilgili gündemdeki konuları değerlendirildi.

Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi ve kısmi kanalizasyon inşaatı işinde, Yazıcızade Mahallesi Sarmaşıklı Bölgesinde tamamlanan birinci etap çalışmaların ardından Hoca Hamza Mahallesi’nde sürdürülen ikinci etap çalışmasında son aşamaya gelindi.

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı tamamlanıyor!

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi, DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz" dedi.

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi projesinde test süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen'Amasya Atıksu Arıtma Tesisi' projesinde son aşamaya gelindi.

Rüstem Keleş: Sakarya'da 6 yeni arıtma tesisi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sıı ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, yeni yılla birlikte içmesuyu yatırımlarının aralıksız devam edeceğini ve şehre 6 yeni içmesuyu arıtma tesisi kazandıracaklarını ifade etti.

İSU'dan 2.7 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İSU, Gebze'ye bağlı Muallimköy'de yerleşim alanları ile YURTKUR öğrenci yurtlarının atıksulannı arıtmak için 2 milyon 760 bin TL'lik yatırımla modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor

Muğla arıtma tesisi yıkım işlemi Haberi

Muğla arıtma tesisi yıkım işlemi


Bodrum’da 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile kapatılan Ortakent Belediye Meclisi’nin katı atık tesisi yapılması için imar değişikliği yaptığı Yahşi bölgesindeki arazinin, hayırsever tarafından 21 yıl önce çocuk parkı ve mesire alanı yapılması için terk edildiği ortaya çıktı. Bölgede arıtma tesisinin inşa edildiğini öğrenen mahalle sakinleri, inşaatın durdurulması için Muğla Valiliği’ne toplu imza ile başvurdu. İller Bankası’ndan kullanılan 3 milyon 144 bin TL krediyle yapılan tesise komşu arazi sahipleri, 2015 yılında Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, kamuya terk edilen alana yapılan atık su arıtma tesisiyle ilgili olarak yürütmeyi durdurma ve yıkım kararı verdi. Açıklanan gerekçeli kararda arıtma tesisi için belirlenen yerin kriterlere uygun olmadığı vurgusu yapıldığını belirten arazi sahiplerinin avukatı Ayşe Bora, "Bilirkişi incelemeleri de uygun bir saha...