05 / 05 / 2024

muğla restorasyon projeleri

muğla restorasyon projeleri

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

TOKİ Muğla projeleri için düğmeye bastı! 99 ve 55 konutluk 2 yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Muğla Kavaklıdere'de 99 ve 55 konutluk 2 yeni proje inşa edecek. Projelenin ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ’den Muğla’ya 594 milyon TL'lik yatırım!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin Muğla'da hayata geçirdiği projeleri inceledi.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla Menteşe bu projelerle değişecek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü (AYKOME) tarafından Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Menteşe projeleri masaya yatırıldı...

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla Şaban Ağa Camii restore edilecek!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi, restore edilecek. Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan caminin restorasyon çalışmalarına ileriki günlerde başlanacak.

Muğla Yatağan'daki tarihi köprü restorasyon kurbanı oldu!

Muğla Yatağan'daki 6 asırlık tarihi köprü, restorasyon kurbanı oldu. Köprünün, altındaki derenin kumları alındığı için çöktüğü belirlenirken, valilik de projeyle uygulama arasında farklılıklar olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurdu.

Muğla Zeus Tapınağı'nda restorasyon başladı!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan ve ekonomik kriz yüzünden yarım kaldığı düşünülen Euromos Antik Kenti'ndeki 1800 yıllık Zeus Lepsynos Tapınağı'nın restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri Fuarı'na katıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi 22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’na (YAPEX) katıldı. Stantta Muğla’nın tarihi ve kültürel yerlerini tanıtan broşür ve kitapçıklar dağıttı.

Muğla’nın çevre koruma projeleri Fransa’da tanıtıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, her yıl iklim değişikliği politikaları ve yaklaşımları üzerine Fransa’da düzenlenen ‘Bölgesel İklim Enerji Planları’ konferansına katıldı.

Muğla Kula Beyler Evi restore edilecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığı; Kula Beyler Evi restorasyon işini ihaleye çıkarıyor. İhale açık ihale usulü yapılacak ve iş 250 günde tamamlanacak.

Muğla'daki 150 yıllık tarihi bina Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi!

Restorasyon çalışması tamamlanan Muğla Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak 'ta yer alan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 'ne devredildi.

muğla restorasyon projeleri Haberi

muğla restorasyon projeleri


Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve larihi köprüleri ile sivil mimarlık örneği çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor. 

Korunmuş dokusu, sahip olduğu mimari yapılar nedeniyle son dönemde çekilen film ve diziler sayesinde beldeyi televizyonlardan gören yerli ve yabancı turist, çekimlerin yapıldığı tarihi mekanları gezip, fotoğraf çektiriyor. 

Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminin sivil mimarlık örneklerinin yer aldığı beldenin, tarihi kimliğiyle dizi film yapımcılarına doğal bir film platosu olarak hizmet verdiğini, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı beldedeki yapıların hazırladıkları projeyle ayağa kaldırıldığını söyledi. 

"Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında 100 yıllık sivil...