16 / 05 / 2024

Muğla Saklıkent Kanyonu

Muğla Saklıkent Kanyonu

Muğla 'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu 'nu Ramazan Bayramı tatilinin iki gününde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı koruma altına alındı!

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muğla Menteşe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Menteşe Kent Meydanı’nın inşaatı hız kesmeden devam ediylr.

Muğla'ya yeni kent meydanı inşa ediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Kent Meydanı çalışmalarını yerinde denetleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muğla Patlangıç-Ölüdeniz Caddesi yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’ye yakışan kent imajı ve kimliğini güçlendirmek, vatandaşların güvenli kullanabilecekleri, kesintisiz yaya akışını sağlayan, ortak alanların erişilebilirliğini kolaylaştıran projesi ile Patlangıç –Ölüdeniz Caddesi’nin yenileme çalışmalarına başladı.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Çocuk Bilim Parkı'nın açılışı yapıldı!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla’nın ilk Çocuk Bilim Parkı’nın açılışı yapıldı. Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan parkta 44 ayrı farklı deney testi yer alıyor.

Saklıkent Kanyonu'nu 10 bin kişi ziyaret etti!

Muğla 'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu 'nu Ramazan Bayramı tatilinin iki gününde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Saklıkent’teki HES projesi durduruldu!

Danıştay 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarındaki Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

Saklıkent HES projesinin ÇED olumlu kararının yürütmesi durduruldu!

DANIŞTAY 14’üncü Dairesi, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Kaş ilçe sınırlarında yer alan, önemli bir turizm merkezi ve doğal cennet olarak nitelendirilen Saklıkent’te HES projesi için verilen ’ÇED olumlu’ kararının yürütmesini durdurdu.

Muğla Milas'ta sahibinden satılık antik kent!

Muğla'nın Milas ilçesinde, içerisinde MÖ 5. yüzyıldan kalma Bargilya Antik Kenti kalıntılarının da yer aldığı 330 dönümlük arazi sahipleri tarafından 25 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Muğla'da iki mevsim bir arada yaşanıyor!

Muğla'da kış mevsimi olmasına karşın Akyaka'da bazı vatandaşlar sahilde güneşlenirken bazıları da kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yılanlı Dağı'na giderek karın keyfini çıkarıyor.

Saklıkent'i 47 bin kişi ziyaret etti!

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent'e yılın ilk 6 ayında 10 bini öğrenci olmak üzere 47 bin 670 kişi geldi. Saklıkent kanyonu, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 28 Haziran'dan itibaren Seydikemer Belediyesi'nin işletmesine sunuldu.

Muğla'da 41 koy yok oldu!

Mimarlar Odası'nın Muğla'da düzenlediği, "kıyı kentlerimiz ve mimarlık" teması ile "Kent, Kültür, Demokrasi Forumu"nda konuşan uzmanlar, "Daha iyi otel, daha büyük tekne ve daha lüks ev alma anlayışı kıyılan bitiriyor" dedi.

Muğla Saklıkent Kanyonu Haberi

Muğla Saklıkent Kanyonu

Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi adrenalin yüklü aktiviteleri bünyesinde barındıran Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, Ramazan Bayramı'nda tatilcilerin akınına uğradı.


Bayram tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren vatandaşlar, Eşen Çayı'nın bir kolunun aktığı ve Bey Dağları'nın kaynak suyunun da eklendiği Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret etti.


Hava sıcaklığının 35 derece olarak ölçüldüğü ilçede sıcaktan bunalan tatilciler, Saklıkent Kanyonu'nun buz gibi suyunda serinledi. Kanyonun girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.


Akıntının fazla olduğu yerlere konulan halat yardımıyla kanyona giriş yapan tatilciler, gün ışığının giremeyeceği kadar dar ve yüksek kayalıklar arasında ilerleyerek, kanyonun uç noktasına ulaşmak için çaba harcadı.


Kanyona cip safari turlarıyla gelen tatilciler ise Karaçay Nehri'nde rafting yaptı. Nehirde akıntıyla yaklaşık 3 kilometre mücadele veren tatilciler, büyük heyecan yaşadı.


- 10 bin ziyaretçi


Saklıkent...