08 / 05 / 2024

muğla tarihi kentsel birliği

muğla tarihi kentsel birliği

Tarihi Kentler Birliği tarafından "Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği' konulu güz dönemi eğitimi programı düzenlendi. Gün boyu süren eğitimde, geleceğe taşımayı hedefleyen çalışmalar anlatıldı...

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Muğla projesi için yeni tarih resmen açıklandı. Seydikemer ilçesinde inşa edilecek olan 304 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın...

Muğla'da imarlı 8 arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da yer alan 8 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya tarihi dokunuş!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Arasta’daki eski Yağ Hali olarak bilinen alanı yeni yüzüyle Muğlalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Muğla-Denizli karayolunun bitim tarihi TBMM'de!

Muğla-Denizli arasında yapımına devam edilen karayolunun bitim tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Muğla'da yıkım şikayeti!

Muğla'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 katlı binanın yıkımı sırasında 3 katlı apartman ile yanındaki tek katlı müstakil evlerinin zarar gördüğünü iddia edildi.

Muğla Milas'ta arsa stoku tükendi!

Muğla Milas Ticaret ve Sanayi Odası bölgedeki arsa sorununa dikkat çekti. Şehirdeki arsa stoklarının bitmesiyle müteahhitlerin kentsel dönüşüme yöneldiği belirtildi.

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Çeşmeköy Camii restore ediliyor!

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

muğla tarihi kentsel birliği Haberi

muğla tarihi kentsel birliği

Tarihi Kentler Birliği tarafından "Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği' konulu güz dönemi eğitimi programı düzenlendi. Gün boyu süren eğitimde, antik çağlardan bu yana doğu ile batı dünyası arasında köprü olan Muğla'yı geleceğe taşımayı hedefleyen çalışmalar anlatıldı. 


Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde. çeşitli şehirlerinden 50 belediye çalışanının katıldığı eğitim programının açılış konuşmasını Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yaptı. Muğla'nın koruma adına geçmişten bu yana büyük gayret gösteren bir Şehir olduğunu belirten Gürün. "1978 yılından beri Safranbolu'yla birlikte başlayan bir hikâyesi var. Biz 1999 yılında göreve gelinceye kadar 80 hektarlık kentsel sit alanı tamamen korumaya alınmış ve koruma amaçlı imar planıyla ilgili hazırlıkları yapılmış durumdaydı. Bin 600 hektarlık Karabağlar Yaylası'na koruma amaçlı imar planı yapılmasıyla ilgili...