07 / 05 / 2024

muğlada 1000 yıllık ev dönüştü

muğlada 1000 yıllık ev dönüştü

Dünya Mimarlık Birliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, mandalina bahçeli 100 yıllık evi, aslına zarar vermeden restore ederek, 'Mimarlık Kitaplığı'nı kurdu.

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Eyüpsultan Pirinççi’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Pirinççi Mahallesi’nde 50 yıllık tapu ve imar sorunun çözüldüğünü açıkladı. 50 hektarlık alan için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

3. Havalimanı'nın yıllık kira bedeli belli oldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yaptı. Muş açıklamasında, "KDV dahil yıllık kira bedeli 1 milyar 45 milyon euro. Devlet 25 yıl boyunca bunu alacak" dedi.

1800 yıllık Ortodoks Kilisesi yıkılmak üzere!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

Marmaris Maliye Kampı yıllık 2.6 milyon liraya kiraya verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve "Maliye Kampı" olarak bilinen Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisinin de içinde yer aldığı arazi, yıllık 2 milyon 601 bin lira karşılığında, 10 yıllığına kiraya verildi.

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Yıllık gayrimenkul satış adetleri gerçeği yansıtıyor mu?

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugünkü yazısında yıllık gayrimenkul satış adetlerinin gerçeği yansıtmadığından bahsetti. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...

Muş'ta 180 yıllık tarihi ev koruma altına alındı!

Muş Kale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi alanında olan Osmanlı dönemine ait tarihi 180 yıllık ev Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Muğla'da 100 yıllık ev mimarlık kütüphanesi oldu!

Dünya Mimarlık Birliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, mandalina bahçeli 100 yıllık evi, aslına zarar vermeden restore ederek, 'Mimarlık Kitaplığı'nı kurdu.

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

5 bin yıllık Kayaköy için imza kampanyası!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'ün imara açılmasına karşı, internette açılan bir site aracılığıyla imza kampanyası başlatıldı. "Kayaköy Dostları" tarafından başlatılan kampanyayla imar izninin iptal edilmesi isteniyor

Yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge İzmir oldu!

Yıllık bazda en yüksek artışın gözlendiği bölgeler, yüzde 10,71 ile "İzmir", yüzde 10,34 ile "Ankara", yüzde 10,20 ile "Aydın, Denizli, Muğla", yüzde 10,16 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli", yüzde 10,07 ile "Samsun, Tokat, Çorum, Amasya" oldu

muğlada 1000 yıllık ev dönüştü Haberi

muğlada 1000 yıllık ev dönüştü

Dünya Mimarlık Birliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, mandalina bahçeli 100 yıllık evi, aslına zarar vermeden restore ederek, 'Mimarlık Kitaplığı'nı kurdu. Mimar eşi Yasemin Aysan ile birlikte 48 yıllık meslek hayatları boyunca biriktirdikleri evrak, belge, proje arşivini derleyen Prof. Dr. Özkan, mimarlar, mimarlık bölümü öğrencileri ile meraklıların kullanımına sundu. Dünya Mimarlık Birliği Kurucu Başkanı olan, ODTÜ'de öğretim üyeliği görevinin ardından emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleşen Prof. Dr. Suha Özkan, Bodrum Çarşı Mahallesindeki mandalina bahçeli 100 yıllık bir evi satın aldı. Evin doğal dokusunu bozmadan restore eden Prof. Dr. Özkan, mimar eşi Yasemin Aysan ile birlikte 48 yıllık mesleki hayatları boyunca biriktirdikleri binlerce kitap, evrak, belge ve proje arşivini derleyerek Bodrum Mimarlık Kitaplığında meraklıların kullanımına sundu. Tepecik Mahallesi 1203...