13 / 05 / 2024

muğladaki apostol hanı restore edildimi

muğladaki apostol hanı restore edildimi

Muğla'da yaşayan Rumların sahip olduğu, yaklaşık 160 yıllık Apostol Hanı, restorasyon çalışmasının ardından eski ihtişamına kavuştu. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilkokul olarak hizmet veren han, 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti..

Ev hanımlarına para yardımı yapılıyor mu? Devlet çalışmayan annelere para veriyor mu?

Yardım ödeneklerine dair vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Özellikle çalışmayan ev hanımları hangi yardımdan yararlanabileceklerini merakla araştırmaktadır. İşte detaylar!

Muğla'daki Hanımağa Evi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Narmanlı Han yıkılıyor mu?

Geleceği merak konusu olan tarihi Narmanlı Han'da restorasyon çalışmaları sürüyor. Kent Savunması'na göre ise han 'restorasyon çalışması' adı altında yıkılıyor. Beyoğlu Kent Savunması'nın karşı çıktığı projede dükkan ve lokantalar olacak.

Muş tarihi Yıldız Han'ı restore edilecek!

Muş Belediyesi tarafından, 1300’lü yıllarda Selçuklular tarafından inşa edilen tarihi Yıldızlı Han’ın 2016 yılında aslına uygun bir şekilde restore edileceği belirtildi.

Muş'taki Tarihi Yıldızlı Han restore edilecek!

Muş'taki 1300’lü yıllarda Selçuklular tarafından inşa edilen tarihi Yıldızlı Han, 2016 yılında Muş Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde restore edilecek.

Ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Emlak vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Vergide bazı muafiyetler bulunuyor. Peki, kanunen ev hanımları emlak vergisi ödüyor mu?

Muğla Yatağan'da 200 yıllık cami aslına uygun restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde Kanunu Sultan Süleyman Han'ın Rodos seferi esnasında askerlerin konaklaması ve ibateleri için yaptırılan Cami ve han aslına uygun olarak restore ediliyor.

Apostol Hanı restorasyonun ardından hizmete açıldı!

Muğla 'da Saburhane Mahallesi'nde yer alan ve Rum ustalar tarafından 1850 - 1870 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen tarihi Apostol Hanı, restorasyonun ardından hizmete açıldı...

Muğla'daki tarihi Apostol Hanı eski ihtişamına kavuştu!

Muğla'da yaşayan Rumların sahip olduğu, yaklaşık 160 yıllık Apostol Hanı, restorasyon çalışmasının ardından eski ihtişamına kavuştu. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilkokul olarak hizmet veren han, 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti..

Ev hanımları emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? Ev hanımları emlak vergisi öder mi? Gibi sorularınızın yanıtı ve kanun kapsamında yer alan emlak vergisi muafiyetleri ile ilgili hükümler haberimizde...

Mustafa Muğlalı ismi Van'daki kışladan Muğla'daki işhanına!

Gözlerin çevrildiği Muğla'daki Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı konusunda Muğla Belediye Başkanı konuştu: "Orada hassasiyet vardı burada hemşerilik!"

Kamhi Ailesi'nin Botter Han'daki mağazasına el konuldu mu

Kamhi Ailesi'nin İstiklal Caddesi'nde bulunan işhanındaki mağazasına Yücel Suat Aktüre tarafından el konulduğu ileri sürüldü. Savcılığa şikayette bulunan Jak Kamhi'nin eşi Tüli Kamhi, Aktüre'nin kendilerini tehdit ettiğini söyledi

Muğla'daki 500 yıllık cami ve han talan edildi!

Kanuni Sultan Süleyman"ın Rodos  seferi sırasında Muğla"nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesine yaptırdığı  yaklaşık 500 yıllık cami ve han, restore edilmediği için define avcıları  tarafından adeta talan edildi

muğladaki apostol hanı restore edildimi Haberi

muğladaki apostol hanı restore edildimi


Bir dönem Muğla'da yaşayan Rumların sahip olduğu, yaklaşık 160 yıllık Apostol Hanı, restorasyon çalışmasının ardından eski ihtişamına kavuştu. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilkokul olarak hizmet veren han, 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti.


Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Saburhane Meydanı'ndaki Apostol Hanı'nın, üç yıl süren çalışma sonunda 2012'de kamulaştırıldığını hatırlattı. Sözleşme bedelinin yaklaşık 200 bin lira olarak belirlendiğini, 180 iş günü içinde restorasyonu tamamlanarak şehrin kültürüne yeniden kazandırıldığını söyledi. Kentsel sit alanı içerisinde bulunan Apostol Hanı'nın, merkezdeki 13 handan birisi olduğunu belirten Başkan Gürün, "Yapım tarihi bilinmemekle birlikte yapı tekniği incelendiğinde, 1850-1870 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir. En önemli özelliklerinden biri de bir dönem Muğla'da yaşayan Rumların sahip olduğu tek han olmasıdır. Apostol'un işlettiği hanın alt katındaki büyük oda meyhane...