02 / 05 / 2024

muğladaki termik santrallerin özelleştirilmesi projesi

muğladaki termik santrallerin özelleştirilmesi projesi

Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren Türk-İş üyeleri Antalya'da eylem düzenledi.TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kömürlü termik santraller tarım arazilerini nasıl etkiliyor?

TEMA Vakfı, "16 Ekim Dünya Gıda Günü"nde kömürlü termik santrallerin Türkiye’nin tarım arazilerine olan etkilerine dikkat çekti.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Çanakkale 11’inci Termik Santral projesine ÇED onayı!

Çanakkale’de kurulacak 11’inci termik santral için de ÇED onayı çıktı. Santrallerin Rus kömürüyle çalışması planlandı. Uçak krizi yüzünden ithalatın kesileceği, üretimin duracağı endişesi başladı.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Eren Enerji Termik Santrali'nin ruhsatı yok mu?

CHP’li üye Cihat Öztürk, Eren Enerji ZETES-1 ve ZETES-2 Termik Santrallerine ruhsat yerine geçici izin belgesi verildiğini öğrendiklerini belirterek, konuyla ilgili İl Genel Meclisi’nden bilgi istedi.

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri devredildi!

Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'da bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ.'ye devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Elsan Elektrik Yatağan Termik Santrali sözleşmesi imzalandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzalandı.

Yatağan Termik Santrali için imzalar atıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla Yatağan'da kurulu 630 MW'lık EÜAŞ'a ait Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 1.091 milyar dolar ile en yüksek teklifi veren Elsan Elektrik ile sözleşme imzaladı.

Yatağan Termik Santrali özelleştiriliyor mu?

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, işyerlerinin özelleştirmeyle devredilmesini yollara dökülerek protesto etti. Sendikala üye işçiler santral ve kömür ocağı önünde toplanıp işyerini terk etmeme kararı aldı..

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Muğla Milas'ta orman yangını çıktı!

Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine bağlı ekipler sevk edildi

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesi için eylem yapıldı!

Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren Türk-İş üyeleri Antalya'da eylem düzenledi.TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal konu ile ilgili açıklama yaptı.

Muğla Yatağan Termik Santrali ihalesi ertelendi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) 16 Mayıs Cuma günü gerçekleştirmeyi planladığı Muğla Yatağan Termik Santrali ihalesinin açık artırma oturumu Soma'da meydana gelen maden kazası sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi...

muğladaki termik santrallerin özelleştirilmesi projesi Haberi

muğladaki termik santrallerin özelleştirilmesi projesi

Muğla'daki Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesine tepki gösteren, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (Türk-İş) Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyeleri Antalya'da eylem yaptı. 


AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan TES-İŞ üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, "Yatağan işçisi yalnız değildir", "Özelleştirme istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, özelleştirmelere karşı 20 yıldır mücadele verdiklerini ve bu mücadelenin süreceğini söyledi.


Özelleştirme sonucunda bir çok kişinin işsiz kaldığını ve haklarının ellerinden alındığını savunan Ünal, "Türk-İş olarak Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy'deki termik santrallerin özelleştirilmelerine karşıyız. Bu özelleştirmeler doğru değildir. Özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararları titizlikle yerine getirilmelidir. Bu direniş ve mücadele yalnızca bu tesisler için...