30 / 04 / 2024

Muhammed Bin Kutbüddin İzniki türbesi

Muhammed Bin Kutbüddin İzniki türbesi

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

Muhammed el-Halbusi: Irak'ta gecekonduların yıkım süreci durdurulacak!

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, yaptığı açıklamada, devlet, gelecekteki nüfus yoğunluğuna göre inşa edilecek en az 100 bin konut projesine gerekli fonu sağlayıncaya kadar gecekonduların yıkılması sürecinin durdurulacağını söyledi.

Suudi Veliaht Prensi: İran ile savaş küresel ekonomiyi çökertir!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı. Bin Selman, İran ile askeri değil, siyasi bir çözümü tercih edeceğini belirtti.

Prens Selman Riyad'a eğlence merkezi kuracak!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, başkent Riyad'da eğlence merkezi kurmak için hazırlıklara başladı.

Katar'dan 15 milyar dolarlık yatırım paketi!

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Casim Al Sani, Türkiye'nin ekonomisine güvendiklerini ve 15 milyar dolarlık yatırım paketi hayata geçireceklerini açıkladı.

Muhammed Ali’nin ABD'deki çiftliği satılıyor!

Muhammed Ali’nin ABD’deki 327 dönümlük çiftliği 2 milyon 895 bin 37 dolar bedelle satışa çıkarıldı. 37 dolar, ünlü boksörün kariyeri boyunca kazandığı 56 maçta yaptığı 37 nakavtı temsil ediyor.

Körfez'den Irak'ın yeniden imarına tam destek!

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ve BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş Irak'ın yeniden imarına tam destek verdi...

Dünyanın en pahalı evini Prens Muhammed bin Selman almış!

Fransa'nın Paris şehrinde yer alan The Chateau Louis XIV isimli şatosunu  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman satın almış. Prens Selman dünyanın en pahalı evi için 301 milyon dolar ödemiş. 

Suudi Arabistan'daki NEOM projesinde İsrail şirketleri de var!

Suudi Veliahdı Muhammed bin Salman’ın kuracağı akıllı kent inşası projesine Israilli şirketleri de katılacak..

Arabistan, Kızıldeniz'in kıyısında 'Neom' yaşam bölgesi inşa edecek!

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Neom ismi verilen yeni kent 2025 yılında tamamlanacak.

Muhammed Bin Kutbüddin İzniki türbesi Haberi

Muhammed Bin Kutbüddin İzniki türbesi

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, vatandaşları ayağa kaldırdı.

Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesine gelen bir grup vatandaş, duruma sert tepki gösterdi. Gruptan Avukat Ahmet Faruk Temizkol, bu konuyla ilgili davayı takip ettiğini ifade ederek, “Uzunca bir süredir İstanbul’dan Edirne’ye gelip gidiyorum. Burada açık ve net sadece bir kanun değil, birkaç tane kanunun ihlali söz konusudur; mezarlıkları Koruma Kanunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gibi. Burada hukuki süreç devam ediyor. Belediye yetkilileriyle ilgili soruşturma İçişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş durumda. Tabii kanun böyle olmakla beraber insanlık adına, tarihi şuur adına, bir tarihi şahsiyet, İstanbul’da Eyüp Sultan Hazretlerini düşünelim. Konya’da Mevlana...