06 / 05 / 2024

Arabistan, Kızıldeniz'in kıyısında 'Neom' yaşam bölgesi inşa edecek!

Arabistan, Kızıldeniz'in kıyısında 'Neom' yaşam bölgesi inşa edecek!

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Neom ismi verilen yeni kent 2025 yılında tamamlanacak.



Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında Akabe Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerini açıkladı.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; NEOM olarak adlandırılan yeni yaşam bölgesi Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün'ü kapsayacak. Krallık’ın genç Veliaht Prensi Muhammed bin Selman dün Riyad'da küresel bir konferansta konuşma yaptı. Veliaht Prens, Neom projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Arabistan, Kızıldeniz in kıyısında Neom yaşam bölgesi inşa edecek!


500 milyar dolarlıklık yeni bölge

26 bin 500 kilometrekarelik bir alanda yeni bir bölge olarak tasarlanan Neom projenin finansmanını başkanlığını Veliaht Prens Selman’ın yaptığı Suudi Kamu Yatırım Fonu (PIF) üstlenecek. Neom projesi 500 milyar dolarlık (1.8 trilyon TL) yatırım bedeline sahip olacak. Yeni inşa edilecek Neom kenti enerji, su, biyoteknoloji, gıda, ileri üretim ve eğlence dahil çeşitli endüstri dallarına odaklanacak.


Gelecek için Varış Noktası

Neom projesi "Gelecek için Varış Noktası" olarak nitelendiriliyor. Yeni bölge  Asya, Avrupa ve Afrika'yı birbirine bağlayan özel bir konumda yer alıyor. 


Neom projesi 468 kilometrelik kıyı boyunca uzanıyor. Neom projesi 2025 yılına kadar tamamlanacak. Dünya nüfusunun yüzde 70’i Neom’a 8 saat içinde ulaşabilecek. 


Geri Dön