03 / 05 / 2024

muhdesat terkini

muhdesat terkini

Ege bölgesindeki zeytin ağaçları muhdesattır. Öyleyse muhdesat ne demektir, detayları...

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmaz ihalesi 6 Temmuz'a ertelendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Avrupa Yakası Yenibosna'daki taşınmazı ve muhdesatının satışına ilişkin ihaleyi 6 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

Özderici Varlık Kiralama'nın terkini tescil edildi!

Özderici GYO'nun yüzde 100 bağlı ortaklığı Özderici Varlık Kiralama A.Ş.'nin, İstanbul Ticaret Sicili tarafından terkini tescil edildi.

Borcunu bitirenin evindeki ipotek 30 günde kalkıyor!

Alacağın sona ermesiyle, üzerinde ipotek olan gayrimenkulün sahibi, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. İpotek terkini nedir, ne kadar sürer? İşte tüm merak edilenler...

Manavgat’ta 2016'da 3 bin 554 adet konut satıldı!

Manavgat Tapu Müdürlüğünce 2016 yılında; 5.629 satış, 48 bağış, 59 taksim, 1.000 intikal, 2.376 ipotek, 2.538 ipotek terkini, 489 tashih, 480 kamulaştırma, 488 kat irtifakı ve mülkiyeti işlemleri, 11.969 diğer işlemler olmak üzere toplam 25.076 işlem yapıldı.

Van'daki TOKİ sorunu mecliste!

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, partileri tarafından, Van Depremi sonrası 'Vergi Terkini, TOKİ ödemeleri, Van ve Erciş’teki kentsel dönüşüm hakkında soru önergesinin meclise sunulduğunu açıkladı.

İzmir Menderes'te 2.9 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Menderes Belediye Başkanlığı İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, İzmir İli Menderes İlçesi'nde yer alan arsa ve muhdesat satışa çıkaracaktır. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 2 milyon 919 bin TL olarak belirlendi.

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı terkin dilekçesi!

İntifa hakkı süresi, hak sahibinin ölümü ile sona eriyor. İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa hakkı terkin dilekçesi..

İntifa hakkı terkini harcı 2015!

Bir taşınmaz üzerindeki intifa hakkı sürenin dolması nedeni veya bu haktan feragat edilmesi gibi nedenler ile terkin edilebiliyor. Peki, intifa terkini işlemi nasıl yapılır? İntifa hakkı terkini harcı 2015 ne kadar?

Satış vaadi şerhinin terkini nasıl olur?

Tapu sicil kayıtlarında herhangi bir durumun belirtilmesi veya hakkın sınırlandırılması amacıyla konulan kayıtlar şerh olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya konulan satış vaadi şerhinin terkini nasıl olur?

Kira şerhi terkini!

Kira şerhi ile, bir taşınmaz malın maliki ile kiracı arasında düzenlenmiş kira sözleşmesi tapu kütüğünün şerhler sütununa işlenmiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinin terkini nasıl olur?

Tapu tescil iptal davası dilekçesi!

Tapu sicilinde bir tescil veya tescilin tadili veya terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olan kimseler tapu iptali ve tescil davası açabiliyor. İşte, tapu tescil iptal davası dilekçesi!

muhdesat terkini Haberi

muhdesat terkini

Muhdesat ne demektir?

Muhdesat ne demektir, tanımı: "Bir arazi üzerinde arazi sahibinden bir başkasına ait bulunan yapı veya ağaç demektir. Ege bölgesindeki zeytin ağaçları muhdesata örnektir."


Muhdesatın terkini;

Yapı veya ağaç sahibi yararına konulan kayıt, hakkın yıkılmak veya yanmak gibi sebeplerle sona ermesi halinde ya da hak sahibinin arazi üzerindeki hakkından vazgeçmesi sonucu terkin edilir.


Muhdesatın terkini idari bir işlem olup, muhdesatın 3402 sayılı Kadastro Kanununun 19. maddesince tapu kütüğünün beyanlar sütununda gösterilme olanağı vardır.


Madde 19 – Tapuda kayıtlı taşınmaz malın zilyet lehine tespitinde, mevcut ve her türlü takyid ile sınırlı ayni haklar saklı tutulur. Eski tapu kayıtlarındaki bu tür hak ve mükellefiyetler, kadastro tutanağında belirtilerek yeni kütüklere aynen geçirilir.

Taşınmaz mal üzerinde malikinden başka bir kimseye veya paydaşlarından birine ait muhdesat mevcut ise...