02 / 05 / 2024

muhdesat

muhdesat

Ege bölgesindeki zeytin ağaçları muhdesattır. Öyleyse muhdesat ne demektir, detayları...

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmaz ihalesi 6 Temmuz'a ertelendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Avrupa Yakası Yenibosna'daki taşınmazı ve muhdesatının satışına ilişkin ihaleyi 6 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

İzmir Menderes'te 2.9 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Menderes Belediye Başkanlığı İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, İzmir İli Menderes İlçesi'nde yer alan arsa ve muhdesat satışa çıkaracaktır. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 2 milyon 919 bin TL olarak belirlendi.

2B hak sahipliği!

6292 Sayılı Kanun' da 2B hak sahipliği konusunda kullanıcılar/muhdesat sahipleri, kanuni mirasçılar ve akdi halefler hak sahibi olarak kabul ediliyor. Kullanıcılar tapu kütüğünde belirtilen taşınmazların kullanıcısı olan kişilerdir...

Muhdesat nedir?

Bir şahsa ait arazi üzerinde hak sahibi dışındaki kişiye ait olan yapı veya ağaç anlamına gelen muhdesat hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulacaksınız. 'Muhdesat nedir' , 'Muhdesat sahibinin hakları nelerdir?' için tıklayın...

İstanbul'da 2b arazi satışları başladı!

Orman vasfını yitirmiş (2B) alanlarındaki taşınmazların, kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilere satışı başladı...

Muhdesat ne demektir?

Ege bölgesindeki zeytin ağaçları muhdesattır. Öyleyse muhdesat ne demektir, detayları...

muhdesat Haberi

muhdesat

Muhdesat ne demektir?

Muhdesat ne demektir, tanımı: "Bir arazi üzerinde arazi sahibinden bir başkasına ait bulunan yapı veya ağaç demektir. Ege bölgesindeki zeytin ağaçları muhdesata örnektir."


Muhdesatın terkini;

Yapı veya ağaç sahibi yararına konulan kayıt, hakkın yıkılmak veya yanmak gibi sebeplerle sona ermesi halinde ya da hak sahibinin arazi üzerindeki hakkından vazgeçmesi sonucu terkin edilir.


Muhdesatın terkini idari bir işlem olup, muhdesatın 3402 sayılı Kadastro Kanununun 19. maddesince tapu kütüğünün beyanlar sütununda gösterilme olanağı vardır.


Madde 19 – Tapuda kayıtlı taşınmaz malın zilyet lehine tespitinde, mevcut ve her türlü takyid ile sınırlı ayni haklar saklı tutulur. Eski tapu kayıtlarındaki bu tür hak ve mükellefiyetler, kadastro tutanağında belirtilerek yeni kütüklere aynen geçirilir.

Taşınmaz mal üzerinde malikinden başka bir kimseye veya paydaşlarından birine ait muhdesat mevcut ise...