08 / 05 / 2024

muhtarlık seçimleri kaç senede bir yapılır

muhtarlık seçimleri kaç senede bir yapılır

Mahalle muhtarlarının da seçildiği yerel seçimler kapsamında il ve ilçe belediye başkanları da seçiliyor. Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar? Mahalli idare seçimleri kaç senede bir yapılır?

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Seçmen kağıdı şart mı? Oy kullanmaya gitmezsem ne olur?

14 Mayıs seçimleri gittikçe yaklaşıyor. Vatandaşlarda 14 Mayıs öncesinde kullanacakları oylara dair bazı sorularına yanıt arıyor. Seçmen kağıdına ve merak edilen diğer detaylar!

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

TOKİ'den Gümüşhane Köse'de 608 bin TL'ye 2+1!

TOKİ Gümüşhane Köse 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Köse'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Köse'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Köse sosyal konut projesi... 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de renk seçimleri tamamlandı! 

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler projesinde imalat çalışmaları devam ediyor. Projede dairelerin renk seçimleri tamamlandı. 

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

İstanbul seçimleri sonrası konut kredi faizlerinde son durum!

Konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor mu? İstanbul seçimleri sonrası Haziran ayının son haftasında konut kredisi faiz oranlarında son durum nedir?

Trabzon'daki bu apartman için muhtarlık seçimi yapıldı!

Trabzon Zafer mahallesi, kentsel dönüşüm sebebiyle mahalle olmaktan çıkarıldı ve Cumhuriyet mahallesine bağlandı, seçimlerde de buna göre oy kullanıldı. Fakat, seçime itiraz edildi ve Yüksek Seçim Kurulu, apartmanda oturanlar için yeni seçim yaptırdı,

Murat Köse, müteahhitlerle bir araya geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği üyeleri ile görüştü.

Bursa Osmangazi’ye spor kulübü ve muhtarlık binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’nde Merkez Cami çevresindeki spor kulübü ve muhtarlık binasının yerine daha modern bir bina inşa ediyor. 

TOKİ Gümüşhane Köse 2. Etap 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!    

TOKİ  Gümüşhane Köse 2. Etap 2019 fiyatları kaç TL? TOKİ Gümüşhane Köse 2. Etap 2019 başvuruları neler? TOKİ Gümüşhane Köse 2. Etap başvuru şartları neler? TOKİ Gümüşhane Köse 2. Etap 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ Gümüşhane Köse 2. Etap 20 soruda tüm detaylarıyla...

Bursa'daki muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa’da modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde yer alan eski muhtarlık ve spor kulübü binası, Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

muhtarlık seçimleri kaç senede bir yapılır Haberi

muhtarlık seçimleri kaç senede bir yapılır

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar?

Mahalle muhtarlarının da seçildiği yerel seçimler kapsamında il ve ilçe belediye başkanları da seçiliyor. Peki, mahalli idare seçimleri kaç senede bir yapılır bir diğer ifade ile muhtar kaç yıl görev yapar diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası madde 127'de yer alan esaslara göre muhtarlık seçimleri beş yılda bir yapılıyor.


En son 2009 yılında yapılan yerel seçimler, yönetimdekilerin görev süresi dolması nedeni ile bu yıl 31 Mart 2014'te yapılacak.


Anayasaya göre, mahallî idarelerin seçimleri, 67 nci maddedeki esaslara göre beş yılda bir yapılır. Ancak, milletvekili genel veya ara seçiminden önceki veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken mahallî idareler organlarına veya bu organların üyelerine ilişkin genel veya ara seçimler milletvekili genel veya ara seçimleriyle birlikte yapılır. Kanun, büyük...