27 / 04 / 2024

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?



Ülke genelinde önemli bir seçim olan 2.023 seçimlerinde 18 yaşını doldurmuş bütün vatandaşlar oy kullanabilecek. Oy kullanmak için ise nereye gidileceği belli oldu. Seçim yerini öğrenmek isteyen seçmenler kolay bir şekilde sorgulama yapabilecek. Oy kullanacak olan 60 milyonu aşkın seçmenin merak ettiği her şey haberimizin devamında sizlerle…

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

Seçim yeri sorgulama nasıl yapılır?

14 Mayıs 2023 seçiminde 60 milyonu aşkın kişi oy kullanarak milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçecek. Ülkemiz için oldukça önemli olan bu seçim de seçmenler nerede oy kullanacaklarını merak ediyorlar. Bu konuda yapılan açıklamaya göre adaylar bağlı oldukları muhtarlık üzerinden seçmen kağıtlarını öğrenebilecek. Muhtarlık üzerinden öğrenmenin yanında internet ortamından da seçim yeri sorgulama işlemi yapılabilir. Bu işlem ile adaylar T.C. kimlik numarası ve şifresiyle e-devlete girerek seçmen sorgulama işlemini yapabilir.

Yüksek Seçim kurumunun yani YSK’nın resmi internet sitesine girerek seçmen sorgulama bölümüne tıklayıp karşınıza çıkacak olan T.C. kimlik numara ve doğum tarihi bilgilerinizi girerek nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz. Aynı işlem e devlet üzerinden de seçmen kaydı sorgulama adı altında yapılmaktadır. Eğer nerede oy kullanacağınızı bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız bu işlemleri sırasıyla yaparak sonuca ulaşabilirsiniz. Bu işlem oy kullanmanız için oldukça önemlidir.


Geri Dön