05 / 05 / 2024

Muradiye Şelalesi çevresi

Muradiye Şelalesi çevresi

Van'ın önemli turizm değerlerinden biri olan Muradiye Şelalesi için özel proje geliştirildi. Şelalenin çevresindeki 75 dönüm arazi üzerinde 4,5 milyon liralık proje hayata geçirildi.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi de tedirginliğe neden oldu. Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

TOKİ Van Muradiye’de  2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL !

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Muradiye projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Muradiye 2022 sosyal konut projesi...

Maslak ve çevresi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sarıyer ilçesi, Maslak ve Çevresi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Şişli ilçesi, Dolapdere Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Riskli yapılara Plan Notu ilavesine ilişkin 22.03.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli NİP değişikliği askıya çıkarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

TOKİ Rize Muradiye 178 konut ihalesi yarın!

Rize ili Muradiye ilçesi Yeşildere mahallesi 178 adet konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Düden Şelalesi ve Çayı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Düden Şelalesi ve Çayı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muradiye Şelalesi çevresi Haberi

Muradiye Şelalesi çevresi

Van'ın önemli turizm bölgelerinden biri olan Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı 4. Murat'tan alan Muradiye Şelalesi'nin çevresi için özel proje geliştirildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Muradiye Belediyesi tarafından başlatan proje kapsamında 75 dönüm arazi üzerinde 4,5 milyon liralık proje hayata geçirildi. 

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel şelaleyi gezdikten sonra çok kötü bir durumda olduğunu fark ettiklerini ve hemen harekete geçtiklerini söyledi. Proje kapsamında çevresindeki çok eski ve yarım kalmış otel inşaatı yıkıldı. Şelalenin çevresinde, 3 kilometrelik yürüyüş yolu, 5 seyir terası, restoran, ışıklandırma, oyun ve dinlenme alanları, binlerce fidan dikimi yapıldı. Şelaleye 1350 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde yeni yol da yapılırken, ücretsiz 100 araçlık park yeri hizmete açıldı.

Projeyle amaçlarının Muradiye Şelalesi'ne gelen ziyaretçilerin burada daha...