27 / 04 / 2024

murat onurlu deprem

murat onurlu deprem

Başbakanlık Afet, Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Murat Onurlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2012 yılında meydana gelen deprem sayısının 28 bin 740 dedi...

Murat Kurum'un 650 bin konut vaadine dikkat çeken The Economist: Seçimi deprem hazırlığı belirler!

The Economist, merakla beklenen 31 Mart yere seçimleriyle ilgili bir analiz yayımladı. Seçimlerin belirleyici unsurunun deprem hazırlığı olduğu kaydedilen haberde ayrıca Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un, 650 bin yeni konut vaadine vurgu yapıldı.

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

Doğu Karadeniz için korkutan deprem açıklaması: Denizin içindeki faylar riskli! 

Trabzon açıklarında gece meydana gelen 2,8 büyüklüğündeki depremin ardından Doç. Dr. Murat Özkaptan, önemli uyarılarda bulundu ve deprem riskini değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o açıklama... 

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Deprem bölgesindeki 13 bin 400 köy evinin inşaatı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde inşa edilecek olan 143 bin köy evinden 13 bin 400'ünün yapım sürecini başlattıklarını kaydetti.

O bölgelerde deprem riski arttı! İki uzman isim tek tek açıkladı: Bu fay 7 büyüklüğünde deprem üretebilir! 

İki uzman isimden son dakika deprem açıklamaları peş peşe geldi. Prof. Dr. Ziyadin Çakır ve Prof. Dr. Murat Utkucu deprem riski artan yerleri bir bir açıkladı. 

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutun yapım sürecini başlattıklarını, 22 bin 467'sinin temellerini attıklarını söyledi.

Bakan Kurum: Sadece bina inşaa etmeyeceğiz! Bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız

Bakan Murat Kurum, "Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz" dedi ve ekledi: "O şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları yapacağız. Tarihi, sanatı, kültürü ve doğasıyla bu coğrafyayı tekrardan ayağa kaldıracağız."

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Murat Kurum'dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Deprem konutları ile ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutların en sağlam zemine inşa edileceğini söyledi.

murat onurlu deprem Haberi

murat onurlu deprem

KAVAKLI Sahilinde 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatım kaybedenler için düzenlenen anma programında konuşan Başbakanlık Afet, Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAL)) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Onurlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2012 yılında meydana gelen deprem sayısının 28 bin 740 olduğunu söyledi. Onurlu, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, DASK ile ilgili kanunun da yasalaştığını, Sağlık Bakanlığının hastanelerin güçlendirilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığının afetlerle ilgili yaptığı çalışmaların eylem planı kapsamında devam ettiğini bildirdi. Hükümetin, çalışmaların bitirilmesi için titizlikle çalışüğını ve destek verdiğini anlatan Onurlu, sivi topum örgütlerini çok önemsediklerini, onlarla da koordinasyonu sağladıklarını kaydetti. Onurlu, bu yıl 1 milyon kişiyi deprem konusunda eğitmeyi hedeflediklerini anlatarak, "Bunu başaracağımıza inanıyorum. 'Türkiye'de deprem olacak, olmayacak'...