07 / 05 / 2024

Murat Serdar Kırçıl biyografi

Murat Serdar Kırçıl biyografi

İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası 44. Dönem Genç İnşaat Mühendisleri Komisyonu Sorumlu Kurul Üyesi İnşaat Mühendisi Murat Serdar Kırçıl kimdir? Murat Serdar Kırçıl, hangi işlerde görev aldı?

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

'İstanbul'da kum denizdendi, demirleri düzeltirken bile kırılırdı'

Ali Ağaoğlu, İstanbul'daki yapı malzemeleriyle ilgili, "Kum denizden geliyordu, yarısı midye kabuğu, yarısı balçık. Demirler en kalın 12'lik kangal, düzeltirken bile kırılırdı" dedi.

Promosyon ödemelerinde üst üste rekor kırılıyor! Çıta 28 bine ulaştı! Yetişen alıyor! İşte detaylar!

Promosyon ödemeleri hala gündemde yer alıyor. Emekli promosyonlarında üst üste rekor kırılıyor. İşte detaylar!

İstanbul'a tüyler ürperten uyarı: O fay kırıldı kırılacak!

"Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek" açıklamasında bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Naci Görür'ün İstanbul depremiyle ilgili konuştu...

İstanbul için deprem senaryosu: İki fay birden kırılırsa felaket olur!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. 1999 depreminde Marmara'da yer kabuğu altında büyük bir enerji biriktiğini belirten Görür, olası bir depremde iki fay hattı birden kırılırsa, İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacağını söyledi. 

İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7.6'lık deprem olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da iki fay hattı birden kırılırsa İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak" açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, Youtube kanalı ve ABB TV’den canlı şekilde yayınladığı ihalelerde yüksek kırım rekorları kırılıyor.

2018'de de konut satış rekoru kırılır mı?

2017 yılında Türkiye genelinde toplam 1 milyon 409 bin 314 konut satıldı ve tüm zamanların rekoru kırıldı. 2018 yılının ilk 11 aylık döneminde ise 1 milyon 238 bin 553 adet konut satıldı. Henüz Aralık ayı konut satış rakamları açıklamadı. Gözler 16 Ocak'a çevrildi...

Murat Kurum: 2018 hedefimiz, 1,8 milyar TL net kâr!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklılığı Genel Müdürü Murat Kurum, 2018 hedeflerinin 1,8 milyar TL kâr olduğunu açıkladı.

2017'de konut satış rekoru nasıl kırılır?

Geçen yıl 1.3 milyonu yakalayan konut satışlarının 2017’de 1.5 milyona sıçraması hedefleniyor. Düşük faiz ve uzun vadeler satışları bu yıl da canlı tutacak, KDV indirimi gelirse rekor kırılacak..

Murat Serdar Kırçıl biyografi Haberi

Murat Serdar Kırçıl biyografi

Murat Serdar Kırçıl kimdir?

Murat Serdar Kırçıl, İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası 44. Dönem Genç İnşaat Mühendisleri Komisyonu Sorumlu Kurul Üyesi İnşaat Mühendisidir.


Murat Serdar Kırçıl, 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü`nden mezun oldu. 1995 yılında aynı üniversitede Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 


Halen Yapı Anabilim Dalı`nda Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 35. Dönem Kadıköy Temsilcilik Kurulu Üyesi, 36. Dönemde de Şube Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 


1998 yılından bu yana, çeşitli tarihlerde İstanbul Şubesi`nin çeşitli komisyonlarında ve İMO İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu`nda yer...