06 / 05 / 2024

Murat Ülker Kırım Körbek Camii yaptırdı

Murat Ülker Kırım Körbek Camii yaptırdı

Yıldız Holding ve Ülker'in patronu Murat Ülker, baba toprağı Kırım'da cami yaptırdı. Murat Ülker'in sponsorluğunda yaptırılan Körbek Camii, Kırım'da faaliyet gösteren Erbek İnşaat tarafından inşa edildi.

The Focus Group Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

The Focus Group Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Murat ve Uğur Kalem ortaklığında kuruldu.

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Acar tarafından kuruldu.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Dyem Danışmanlık Enerji Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Dyem Danışmanlık Enerji Yatırım Limited  Şirketi Beyoğlu’nda  50 bin TL sermaye bedeli ile Dilara Solmaz, Murat Solmaz tarafından kuruldu.

Kırım Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kırım Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Fikriye Sun tarafından kuruldu.

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Kırım'dan konut projesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mektubu! 

Kırım Tatar Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konut projesi için teşekkür mektubu iletti. 

Haşmet Kürüm hacizlere karşı mal varlığını tanıdıklarına mı devretti?

Beşiktaş’ın eski yöneticisi Haşmet Kürüm, Türkiye ve yurtdışındaki 33 bankadan 1.5 milyar TL kredi çekti. Kürüm'ün olası hacizlere karşı kumpas kurduğu, mal varlıklarını eşine, kuzenine, çalışanlarına devrettiği ortaya çıktı. 

AB vatandaşları Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor!

Avrupa Birliği (AB) vatandaşları veya şirketleri, Kırım ve Sivastopol'dan emlak alamıyor ve bu bölgelerdeki şirketlere finansal hizmet sağlayamıyor.

Ankara Büyükşehir ihalelerinde yüksek kırım yaşanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesapları, Youtube kanalı ve ABB TV’den canlı şekilde yayınladığı ihalelerde yüksek kırım rekorları kırılıyor.

Herson’da Kırım Tatarları için konut inşa ediliyor!

Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Herson’da Kırım Tatarları için inşa edilen konutlardaki çalışmaların zor şartlara rağmen devam ettiğini belirtti...

Vladimir Putin'den yeni kararname: Yabancılar Kırım'da arazi satın alamayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname uyarınca, 2014 yılında yeniden Rusya’ya bağlanan Kırım'da yabancıların arazi edinmesini yasakladı...

Murat Ülker Kırım Körbek Camii yaptırdı Haberi

Murat Ülker Kırım Körbek Camii yaptırdı


Ülker ve Yıldız Grubu'nun sahibi Murat Ülker, babasının göç ettiği Kırım'ın Aluşta şehrinin İzobilnoye köyünde cami yaptırdı. Murat Ülker'in sponsor olduğu cami inşaatını Kırım'da faaliyet gösteren Erbek İnşaat gerçekleştirdi. 


Körbek Camii, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Erbek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar, Kırım Müftüsü Emirali Ablayev, Aluşta Belediye Başkanı Stanislav Kot ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kırım Koordinatörü Mevlüt Seyhan'ın katıldığı törenle 20 Haziran 2014 Cuma günü kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı. 


Körbek Camii'nin özelliği!


Caminin yeri için seçilen alanda 18 Mayıs 1944 sürgünü öncesinde Murat Ülker'in dedesi ve caminin son imamı Devlet Hacı İslam'ın adını taşıyan bir caminin bulunuyordu. 


Kırım Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, modern selçuk tarzında inşa edilen cami iki katlı ve 500 kişiye hizmet verecek...