06 / 05 / 2024

muş Tepeköy Höyüğü kazı çalışmaları

muş Tepeköy Höyüğü kazı çalışmaları

Urartu Krallığı'nın yerleşim birimleri arasında yer alan ve Selçuklu Sultanı Alparslan döneminde Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Muş, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla makus talihini kırmaya çalışıyor

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, Torbalı Tepeköy'de yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın tahmini satış bedeli 69 milyon 986 bin TL olarak belirtildi.

Belediye 10 adet gayrimenkul satacak! İhalesi 25 Ekim'de!

Hasköy Belediye Başkanlığı, Muş Hasköy'de yer alan 10 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Bahçelievler, İstiklal, Sayanlar, Kültür ve Vatan mahallelerinde yer alıyor.

O şehre resmen turist yağdı! 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'ya resmen turist yağdı. Muğla'yı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret ettiği ortaya çıktı.

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy 2023 kura tarihleri belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir kuraları ne zaman çekilecek?

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy 2023 kura tarihleri belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir kuraları ne zaman çekilecek? Hemen bakın...

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy Projesi kura tarihi belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde son dakika!

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy Projesi kura tarihi belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde son dakika...

Euro mu daha yükselecek dolar mı? Biri daha avantajlı! İslam Memiş açıkladı! Bunu alan yaşadı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Euro mu daha yükselecek dolar mı?'' sorusunu yanıtlarak o yatırım aracını işaret etti. Bunu alan yaşadı!

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı gayrimenkul satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediyesi Başkanlığı, İzmir Torbalı Tepeköy'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 2 Mayıs'ta yapılacak.

TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu? Arnavutköy, Başakşehir, Esenler TOKİ kura sonucunda son dakika!

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler İstanbul TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu?

Yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri herkes alabiliyor mu?  2023 yılında kaç TL oldu?

Yaş şartı bulunan yaşlılık aylığını almak için bir dizi başka şartı daha yerine getirmek yeterli oluyor. Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla yaptığı bir dizi ödemeden biri olan yaşlılık maaşı ya da diğer adıyla 65 yaş aylığı, şartları yerine getiren herkese düzenli olarak öde

Çip krizi yeni yılda son buluyor mu? 2023 yılında araba almak isteyenlere duyurulur!

Yeni yılda otomobil fiyatları düşecek mi, 2023 yılında çip krizi devam edecek mi? soruları gündemde yer alan sorulardan sadece bazılarıdır. İşte otomobil sektörüne dair detaylar!

2023 Asgari ücret maaşı belli oldu mu? Yeni yıl zam oranı paylaşıldı mı? 

Ocak ayı asgari ücret zam oranı milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra vatandaşlar 2023 asgari ücret tutarını merak ediyor. Peki 2023 için net bir rakam var mı? İşte detaylar...

muş Tepeköy Höyüğü kazı çalışmaları Haberi

muş Tepeköy Höyüğü kazı çalışmaları


Muş'un Varto ilçesinde bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun yıllar çalışma yapılamayan Tepeköy Höyüğü'nde, 49 yıl aradan sonra kazı çalışmaları başlatıldı.


Urartu Krallığı'nın yerleşim birimleri arasında yer alan ve Selçuklu Sultanı Alparslan döneminde Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Muş, bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla makus talihini kırmaya çalışıyor.


Çözüm sürecinin ardından sosyal ve ekonomik alanlarda yaşanan hareketliliğe turizmi de eklemek isteyen kent, saklı tarihinin ortaya çıkması için çaba sarf ediyor.


Bu kapsamda, Varto ilçesinde bulunan Tepeköy Höyüğü'nde 49 yıl aradan sonra ilk kez kazı çalışması başlatıldı.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepeköy Höyüğü'nde en son 1965 yılında kazı çalışması yapıldığını ve 1966 yılında bölgede yaşanan depremin ardından çalışmalara son verildiğini söyledi.


Sonraki yıllarda yaşanan terör olaylarının ardından güvenlik gerekçesiyle bir daha...