03 / 05 / 2024

mustafa demir Kapalıçarşı

mustafa demir Kapalıçarşı

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..

Mustafa Demir:Kapalıçarşı'ya teşhisi koyduk, 2014'te tedaviye başlayacağız!

Çürümeye yüz tutan Kapalıçarşı 'ya teşhis konuldu, şimdi sıra tedavide. Fatih Belediye Başkanı Demir "James Bond'a teşekkür ettim. Sayesinde Türkiye çarşının vahim halini gördü" dedi.

Kapalıçarşı el birliğiyle restore edilmeli!

Demofis’in sahibi ve Uluslararası Finans ve Akaryakıt istasyonları yatırım uzmanı- Hukuk Müşaviri -Yüksek Mimar Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Mustafa Demir: Tarihi surları hayata döndürüyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyonu, surlardaki güvenlik zafiyeti, Çapa ve Cerrahpaşa'nın dönüşümü, Sirkecinin akıbeti hakkında açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de tamamlanacak!

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..

Kapalıçarşı'daki restorasyonda 40 milyon TL harcanacak!

Bir yanda devam eden restorasyon çalışmaları bir yanda da kapanan dükkanlar... Gündemden düşmeyen Kapalıçarşı’yla ilgili merak edilenleri Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir anlattı.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda ilk aşama 2017 sonunda tamam!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda Kapalıçarşı hakkında konuştu. Mustafa Demir'in Kapalıçarşı'nın restorasyon sürecinden bahsettiği röportaj şöyle:

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kapalıçarşı'nın yenilenme hamlesi yönetiminden başladı. Ocakta 13 kişilik yönetim oluşturduklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çarşıyı yenilemeye bu ay itibarıyla çatıdan başlıyoruz" dedi

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 20 yıl sürer!

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Mustafa Demir Kapalıçarşı'nın restorasyonunu anlattı!

550 yıllık tarihiyle İstanbul'un simgesi haline gelen tarihi Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Fatih Belediyesi tarafından yürütülen çalışma vatandaştan da destek görüyor.

Kapalıçarşı otel mi olacak?

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kapalı Çarşı kapandığında dışarıya kapısı olan ancak şu anda depo olarak kullanılan iki hanın mülk sahipleriyle görüşerek otele dönüşmesi ile ilgili onların görüşlerini aldık.” dedi

Kapalıçarşı otel mi oluyor?

Kapalıçarşı ve tarihi yarımadanın otel ve eğlence merkezine dönüyor haberlerine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir sert çıktı. Demir “Böyle bir şey mümkün değil. Guardian kendi işine baksın. Kasıtlı sabotaj yapılıyor” dedi.

Kapalıçarşı'nın altyapısı bu yıl yenilenecek!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi'nin onaylandığını belirterek, ilk olarak çarşının en büyük problemi olan altyapıyı onaracaklarını ve yönetim sorununu gidereceklerini anlattı.

1983 yılında Kapalıçarşı'nın çatısı kiremitlerle kaplanıyormuş!

1983 yılında Kapalıçarşı'nın çatısı eski tip kiremitlerle kaplanıyormuş. Kapalıçarşı'yı eski görünümüne kavuşturmak için başlatılan çalışmalar, orijinal mimarisine sadık kalınarak yapılıyormuş. Çalışmalar sonunda beton çatı yerini eski tip kiremitlere bır

mustafa demir Kapalıçarşı Haberi

mustafa demir Kapalıçarşı

AK Parti’li Başkan Mustafa Demir, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda Kapalıçarşı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj..


Dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezi Kapalıçarşı sizinle tekrar hayat buldu. Restorasyon çalışmaları nasıl gidiyor? 


Kapalıçarşı, bizim için hayati önem taşıyor. Yılda 92 milyon 200 bin ziyaretçisi olmasına rağmen sıkıntıları vardı. 2009’da Eminönü bize bağlandığında ilk üzerine gittiğimiz yer burası oldu. O yıllarda bu sorunların çözümü için araştırmalar ve projeler yaptık. Başkanlıkta üçüncü dönemim. Restorasyon konusunda tecrübe sahibiyiz. Biz başladık, çok çalıştık ama yine de kanun gerekiyordu.


O dönem başbakanımız olan Tayyip Bey önümüzü açtı. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, Kapalıçarşı kurtuldu diyebilirim. Buranın projelerini yapmak çok zordu ama yaptık. Fatih’te orta ölçekli bir tarihi eserin bile projelerinin yapılıp, Anıtlar Kurulu’ndan onay alınması 3...