04 / 05 / 2024

mustafa teke osmaniye

mustafa teke osmaniye

Osmaniyeli Mustafa Teke, evinin bodrumunu kazarken bin yıllık mozaik buldu. Teke ailesi 23 yıldır mozaiğin güvenli bir yere taşınmasını bekliyor.

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Osmaniye'de 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan, 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi'nin müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge ve bunun yanı sıra, fenni mesulleri Ayhan Gedik ve Haluk Koç'un yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Enflasyon rakamları nedeniyle eleştirilen TÜİK'te 20 sürpriz atama! O isimler belli oldu

Türkiye'de açıkladığı enflasyon rakamlarıyla eleştirilerin odağında olan TÜİK'te sürpriz görev değişimleri oldu. Bloomberg enflasyon rakamları açıklanmadan önce kurumda Tüketici Fiyatları Grup Başkanı Mustafa Teke'nin görevinden ayrıldığını açıkladı.

Osmaniye'da Ağustos ayında 584 konut satıldı!

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, TÜİK verilerine göre Osmaniye’de Ağustos ayında 584 konut satıldığını açıkladı.

TOKİ Osmaniye Sumbas'ta konut başvuruları başladı!

Osmaniye Sumbas ilçesinde yapımı planlanan TOKİ Konutları için başvuru şartları ve tarihleri açıklandı. Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu," Sumbas Toki Konutları Başvuruları başladı" sözleriyle müjdeli haberi duyurdu.

TOKİ Osmaniye'de emeklileri ev sahibi yapacak!

TÜRKİYE Emekliler Derneği (TÜED) Osmaniye Şubesi Başkanı Mustafa Uyan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından emeklilerin ev sahibi olabileceği proje hazırlandığını söyledi.

Osmaniye'nin en büyük mobilya mağazası açıldı!

Osmaniye'nin en büyük mobilya mağazası olan OFİSSET Hayat Mobilya Mağazası, Atatürk caddesinde açıldı. Murat Teke'nin yaptığı OFİSSET Hayat Mobilya mağaza açılışına çok sayıda vatandaşlar katıldı

Osmaniye'de ev yangını!

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Alibekirli Mahallesi' nde Betül Teke’ ye ait bir evde, sobadan sıçrayan kıvılcımların perde ve de kanepeyi tutuşturması sonucu yangın meydana geldi...

Osmaniye'de bir evin bodrumunda 1.000 yıllık mozaik bulundu!

Osmaniyeli Mustafa Teke, evinin bodrumunu kazarken bin yıllık mozaik buldu. Teke ailesi 23 yıldır mozaiğin güvenli bir yere taşınmasını bekliyor.

Mustafa Sarıgül, evinin kapılarını ilk kez açtı!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, evinin kapılarını ilk kez HT Pazara açtı. Sarıgül ile kahvaltıda çok iddialı konular konuşuldu. Bazen keşke bunları yazmasaydım da, sizi karşıma alıp bire bir anlatma imkânım olsaydı diye geçiriyorum

TOKİ Osmaniye'de 168 konut yaptıracak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Osmaniye Düziçi'nde 168 adet konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini yaptıracak. İhalenin tarihi 15 Kasım 2011 olarak belirlendi

Mustafa Çalkan, Rusya'da 100 et marketi açacak!

Rusya'nın önde gelen beş et üreticisi arasında yer alan Türk işadamı Mustafa Çalkan, Rusya'da yatırımlarını yeni 100 mağaza ile büyütüyor

Mustafa Muğlalı ismi Van'daki kışladan Muğla'daki işhanına!

Gözlerin çevrildiği Muğla'daki Orgeneral Mustafa Muğlalı İşhanı konusunda Muğla Belediye Başkanı konuştu: "Orada hassasiyet vardı burada hemşerilik!"

Osmaniye'de 2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Osmaniye 2. İcra Müdürlüğü, Osmaniye ili Toprakkale ilçesi Tüysüz köyünde bulunan fabrikayı 2 milyon 17 bin 234 TL'den satışa çıkardı. Satış, 16 Aralık 2011 Cuma günü 15:30-15:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek

mustafa teke osmaniye Haberi

mustafa teke osmaniye

Mustafa Teke, 26 yıl önce Osmaniye’de ev yaptırdı. 3 yıl sonra bodrumu derinleştirmek için toprağı kazdığında bir mozaikle karşılaştı. “Toprağı 60 santimetre kadar kazınca karşıma mozaik çıktı. Kazmaya devam etmedim” diyen Teke, o yıllarda arkadaşlarıyla birlikte çıkardığı ‘Düziçi’ adlı dergide 16 metrekarelik mozaikten bahsetti. 

Teke, “Dergiden birer adet bakanlıklara da göndermiştik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ’ndan aradılar ve ‘Bu kıymetli bir eser, buna sahip ol’ dediler. 1990 yılından bugüne kadar bunu koruyorum. Evime çivi dahi çakamıyorum. Evim bakımsız. Mozaikten dolayı evime bakım yaptıramıyorum. Yetkililerin mozaiği güvenli bir yere taşımalarını bekliyorum” dedi. 

Mozaikten dolayı maddi herhangi bir beklentisinin olmadığını dile getiren Teke, sadece mozaiğe zarar verilmesinden endişe duyduğunu, bu nedenle çıkarılmasını istediğini söyledi. 

1990 yılından beri bodrumda bekleyen mozaikte keklik, at, geyik, ördek,...