18 / 05 / 2024

Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik

Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik

Başbakanlık, EPDK’nın yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’na ‘faiz’ ayarı çekti. Elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulanacak

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? TOKİ’nin telefon numarası kaç? İşte TOKİ iletişim numaraları!

TOKİ sosyal konut başvuruları devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlar bilgi almak için TOKİ müşteri hizmetleri numaralarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği!

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği bugünkü 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020?

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020? Otopark Yönetmeliği ne zaman ertelendi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek 2020? İşte merak edilen soruların cevapları...

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı?

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik Haberi

Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik


Başbakanlık, EPDK’nın yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’na ‘faiz’ ayarı çekti. Elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulanacak


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Başbakanlık’ın uyarısı üzerine elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulayacak. 


EPDK, elektrik sektöründe 35milyona yakın abone ile elektrik dağıtım(perakende) şirketleri arasında ‘hak, yükümlülük ve sorumlulukları’ düzenleyen yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’nı Başbakanlığa gönderdi.


Başbakanlık, faturasını zamanında ödemeyen, bu nedenle temerrüde düşen abonelerin yüklenecekleri faizlerle ilgili önemli uyarı ve öneridekiler de bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verdiği ‘görüşe’ de işaret eden Başbakanlık, özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmelerde ‘amme alacaklarına’ ilişkin mevzuatın işletilemeyeceğini vurguladı. 


Gümrük Bakanlığı’nın TÜİK tarafından belirlenen aylık TÜFE oranlarının uygulanmasının ‘yerinde’ olacağını...