17 / 05 / 2024

Musul Barajında çökme tehlikesi

Musul Barajında çökme tehlikesi

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi ve Dicle Nehri yatağı çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın tehlikeden korunması çağrısında bulunuldu.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Yusufeli Barajı'nda yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı!

Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın inşaatında yüzde 87'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Kastamonu'da spor salonu inşaatının çelik çatısında çökme!

Kastamonu Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı yakınındaki spor salonu inşaatının çelik çatısında çökme meydana geldi.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Tarsus'ta hastane inşaatında çökme meydana geldi!

Mersin Tarsus'ta hastane inşaatında çökme meydana geldi. İnşaatta hasarın oluştuğu olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Beyoğlu’nda çökme tehlikesi olan binaya yıkım kararı!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2 Ekim'de Beyoğlu'nda tahliye kararı verilen binanın çökme tehlikesine karşı yıkımına karar verildiğini duyurdu...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Bahçelievler'de bina yıkımı sırasında çökme meydana geldi!

Bahçelievler'de kontrollü bina yıkımı sırasında çökme yaşandı.

Ballıkaya Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Sakarya'ya yılda 189,22 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Ballıkaya Barajı inşaatında sona gelindiğini açıkladı. 

Musul Barajında çökme tehlikesi Haberi

Musul Barajında çökme tehlikesi

Yüz binlerce Iraklı'nın hayatının kurtarılması için en önemli işin barajdaki suyun boşaltılması olduğu vurgulanan açıklamada, "Eğer barajda çatlak meydana gelirse ve güvenli bölgelere nakledilmezlerse, Dicle Nehri boyunca yaşayan 500 bin ile 1,47 milyon insanın hayatının kurtarılması mümkün olmaz" ifadesine yer verildi. 


Irak hükümeti, dün Musul Barajı'nın çökme tehlikesine karşı Musul ve Salahaddin kenti sakinlerine daha yüksek bölgelere taşınmaları için uyarıda bulunmuştu. 


Başbakanlık Ofisinden yayımlanan açıklamada, "Musul halkının muhtemel su taşkınına karşı Dicle Nehri'nin en az 6 kilometre uzağına, Tikrit (Salahaddin kent merkezi) halkının da nehrin en az 5 kilometre uzağına taşınmasını öneriyoruz" denilmişti.


AA



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ABD'nln Bağdat Büyükelçiliği, çökme tehlikesi nedeniyle Musul Barajı'ndaki suyun boşaltılması uyarısında bulundu. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi...