16 / 05 / 2024

musulda mütteahhitliik firmaları

musulda mütteahhitliik firmaları

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Musul'da 4 müteahhitlik firmasının yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırımı bulunduğunu belirterek, "Bu projelerdeki işçilerin Musul'daki kaygı verici gelişmeler üzerine Türkiye'ye getirildiğini öğrendik"

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

musulda mütteahhitliik firmaları Haberi

musulda mütteahhitliik firmaları


Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ın Türk inşaat sektörü için gündemdeki yerini ve önemini koruduğunu ifade etti. 


Irak'ın, Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Libya'dan sonra ikinci sırada yer aldığını dile getiren Yenigün, 1975'lerden bugüne kadar Türk müteahhitler tarafından bölgede gerçekleştirilen 825'i aşkın projenin bedelinin 20 milyar dolara ulaştığını kaydetti. 


"4 firmanın işçileri Türkiye'ye getirildi" Türk müteahhitlerin bölgedeki yatırımları hakkında da bilgi veren Yenigün, Musul'da TMB üyeleri arasında sadece Çalık Grubu'nun yaklaşık 400 milyon tutarındaki enerji santrali projesinin bulunduğunu, söz konusu projenin 30 Nisan 2014 itibariyle tamamlandığını ve çalışanların Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi. 

Birlik üyesi olmayan 4 firmanın yaklaşık 250 milyon dolar tutarındaki projelerinin sürdüğünü anlatan Yenigün, "Bu projelerdeki işçilerin de Musul'daki kaygı verici gelişmeler üzerine Türkiye'ye getirildiği bilgisi edinilmiştir" diye...