28 / 04 / 2024

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.



Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki kamu yatırımlarının inşaat, mimarlık ve müteahhitlik sektöründeki çözüm ortaklarından biri olan ve özellikle baraj projelerinin transiyon sistemlerinde adından sç ettiren M. Çetin İnşaat, depremden sonra konut projeleri yapacak. 6 Şubat meydana gelen depremlerde yaklaşık 2.000 binanın hasar gördüğü Şanlıurfa’da üst segment yeni siteler inşa etmeyi isteyen şirket, kentteki yeni konut üretimine katkı sunacak. Firma, ilk etapta 3 bin metrekare arazi üzerinde 180 daire ve 30 adet dükkan inşa etmeyi istiyor.

M. Çetin İnşaat Mimarlık LTD. ŞTİ Genel Müdürü Mehmet Çetin, “Bugüne kadar baraj başta olmak üzere okul, aile sağlığı merkezi, spor kompleksi yatırımlarında yüzlerce projede bulunduk. Misyonumuz gereği bugüne kadar çok konut projesi yapmamıştık. Fakat yaşadığımız deprem afetinin ardından Şanlıurfa’da binlerce konutun kullanılamaz hale gelmesiyle yeni konuta yönelik ihtiyaçları karşılamak istiyoruz. Çünkü konut fiyatları artarken, kira ücretlerinde de anormal yükseliş trendi insanlarımızı mağdur ediyor. Bu alanda bizde depremde mağdur olan vatandaşlarımızdan yana elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Site konseptinde projelere yöneliyoruz. İlk site projemizin teknik hazırlıkları tamamlandı. Uygulama için son hazırlıkları ve kontrolleri yapıyoruz. Eğer yatırım koşulları olursa şayet ilk kazmayı 2024 senesinin başında vurmayı istiyoruz.” diye konuştu.

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

UZMAN MİMAR VE MÜHENDİSLERLER ÇALIŞACAĞIZ

ekonoimim.com'dan Mehmet NABİ BATUK'un haberine göre; Deprem afetinden sonra daha güvenilir konutlar yapmak için teknik alanda pek çok yenilik yaptıklarını kaydeden Mehmet Çetin, “İnşasını üstlendiğimiz binaların teknik çizimlerini baştan aşağıya kontrol ediyoruz. Binanın ana taşıyıcı sistemini güçlendirecek yeni trendleri baz alıyoruz. Bu alanlarda kolonların çapını büyütüyoruz. Buna göre, taşıyıcı sistemlerde kullanılan demirlerin çapını da fazlalaştırdık. Bu noktada daha iyi teknik çizimler için mühendis sayımızı 5’e çıkarttık. Ayrıca afetlere dayanıklı yapılar konusunda uzmanlığı bulunan bir mimar arkadaşımız da ekibimize katıldı. Beyaz yakadaki personel sayımız 25’e yaklaştı. İnsanlarımızın gönül rahatlığı ile oturacağı güvenilir konutlar için sadece teknik kısımda değil uygulama kısmında da ince eleyip sık dokuyoruz” dedi.


Geri Dön