16 / 05 / 2024

müteahhit yasası çıktı mı

müteahhit yasası çıktı mı

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu "İnşaattaki hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı. Tellioğlu. hazırlıkları süren Müteahhitlik Hizmet Yasası ile sektördeki çürüklerin eleneceğini söyledi

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

Deniz Karataş: Müteahhitlik Yasası olmazsa olmazımız!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Müteahhitlik hizmet yasası çıkmadığı sürece bir daireyi beş kişiye satan müteahhit de olacaktır, maketten daire satıp vatandaşı dolandıran da...” dedi.

İzmirli müteahhit aynı daireyi 120 kişiye sattı!

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyenler, Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formunu doldurup imzalıyor. Peki, müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

İnşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliğini yapı sahibi de üstlenebiliyor. Bu durumda, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki, Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

Geçici müteahhit taahhütnamesi!

Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapılar için kişiler geçici müteahhit belgesi alabiliyor. İşte geçici müteahhit taahhütnamesi örneği..

Müteahhitlik yasası çıkartılmalı mı?

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirterek, “İnşaattaki hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı." dedi.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası çıkarılmalı!

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirtti. Tellioğlu, "Hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı" diyerek yasa ihtiyacına dikkat çekti.

Müteahhitlik yasası çıkarılmalı!

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirterek, “İnşaattaki hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası çıkarılsın!

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirterek, “Hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı" diyerek yasa ihtiyacına dikkat çekti.

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinde alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayılır mı? İşte, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

müteahhit yasası çıktı mı Haberi

müteahhit yasası çıktı mı


TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirterek, "İnşaattaki hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı. 

Müteahhitlik Hizmet Yasası liyakatma göre iş yapan müteahhitlik sistemi için büyük önem taşıyor. Düzenlemenin yeni yasama döneminde çıkarılması gerekiyor" dedi. 

Tellioğlu. hazırlıkları süren Müteahhitlik Hizmet Yasası ile sektördeki çürüklerin eleneceğini söyledi, inşaattaki hızlı büyüme karşısında tekstilcisinden otomotivcisine kadar birçok sektördeki insanların müteahhit olduğunu belirten Tellioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOBB'un ortaklaşa hazırladığı Müteahhitlik Hizmet Yasası'na dikkat çekti. 

Önüne gelenin müteahhit olduğu bir sektörde meslek disiplininin sağlamanın çok zor olduğunu dile getiren Tellioğlu, şöyle konuştu: "Üretimde kontrolsüz bir artış oldu. Müteahhitlik Hizmet Yasası bu mesleğin gelişmesi, çalışanların eğitilmesi, adil bir İmar Yasası, yeterli yapı denetim sistemi, liyakatma göre iş yapan...