18 / 05 / 2024

Müteahhitler yeterlilik belgesi ne demek

Müteahhitler yeterlilik belgesi ne demek

Müteahhitler yeterlilik belgesine sahip olmak lazım. İMKON tarafından Rixosta düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"na 40 ilden 400'ü aşkın sektör temsilcisi katılım gösterdi.

Müteahhitler emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak faaliyetleri artık Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Yetki belgesi alamayan müteahhitler emlakçılık yapamayacak.

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi iyileştirilmeli!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin eksikleri olduğunu gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hasan Alişan'dan müteahhitlere Mesleki Yeterlilik Belgesi uyarısı!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’ı ziyaret etti. Alişan, yılbaşında sona erecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) konusunda müteahhitleri uyardı.

THBB'den Mesleki Yeterlilik Belgesi için son çağrı!

Mesleki Yeterlilik Belgesi 31 Aralık 2016’dan itibaren zorunlu hale geliyor. Daha sağlam bir gelecek adına uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi, ‘Betoncu’ alanındaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Süleyman Soylu'dan mesleki yeterlilik belgesi uyarısı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu "40 mesleğin 17'si inşaat mesleğidir ve bu mesleklerde 1 Ocak 2017'den itibaren yeterlilik belgesi olmadan çalışmak mümkün olmayacak" dedi

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Hatay'da Mesleki Yeterlilik Belgesi kayıtları başladı!

İnşaat sektöründe çalışan tüm meslek dalları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınması zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası'nda kayıtlar alınmaya başladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre daralıyor!

MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, inşaat, doğalgaz, makine, otomotiv ve asansör bakım onarımı gibi sektörlerde çalışanların 25 Mayıs 2016'ya kadar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almasının zorunlu olduğunu anımsattı.

Mesleki yeterlilik belgesi inşaatta duraksama yaratabilir!

İnşaatta çalıştırılan işçilerde 26 Mayıs'tan itibaren mesleki yeterlilik sertifikası aranacak. 1,9 milyon işçiden sadece 15 bininde sertifika olduğunu belirten müteahhitler, kalan kısa süre nedeniyle sektörde duraksama yaşanabileceğini belirtiyor.

Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar için son 26 gün!

26 Mayıs tarihinden itibaren tehlikeli sayılan inşaat, doğalgaz, makine, otomotiv ve asansör bakım onarımı gibi 48 meslek grubuna dahil işlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalışamayacak.

Müteahhitler yeterlilik belgesi ne demek Haberi

Müteahhitler yeterlilik belgesi ne demek

Kısa adı ELMÜTDER olan Elazığ Müteahhitler Derneği 3. Genişletilmiş İnşaat Müteahhitleri İstişare Toplantısı'na kaİnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Rixosta düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"na 40 ilden 400'ü aşkın sektör temsilcisi katılım gösterdi. 

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektördeki sorunlara çözüm getirmek için, İMKON, TOBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı, "Müteahhitlik Hizmet Yasa Tasarısı"nın TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Toplantıya katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sektörün yaşadığı sıkıntılara ilişkin görüşlerini paylaştı. Yanlışları olan müteahhitlerin, piyasada işini düzgün yapanların ismini de lekelediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, çalışanların mesleki yeterlilik belgesine sahip olmalarının önemini anlattı. 

Toplantıda söz alan (TİMFED) Tüm İnşaat Müteahhitleri Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad...