03 / 05 / 2024

Müteahhitler yeterlilik belgesine sahip olmak lazım!

Müteahhitler yeterlilik belgesine sahip olmak lazım!

Müteahhitler yeterlilik belgesine sahip olmak lazım. İMKON tarafından Rixosta düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"na 40 ilden 400'ü aşkın sektör temsilcisi katılım gösterdi.



Kısa adı ELMÜTDER olan Elazığ Müteahhitler Derneği 3. Genişletilmiş İnşaat Müteahhitleri İstişare Toplantısı'na kaİnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından Rixosta düzenlenen "Türkiye 3. Genişletilmiş İnşaat Sektörü Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"na 40 ilden 400'ü aşkın sektör temsilcisi katılım gösterdi. 

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektördeki sorunlara çözüm getirmek için, İMKON, TOBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı, "Müteahhitlik Hizmet Yasa Tasarısı"nın TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Toplantıya katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sektörün yaşadığı sıkıntılara ilişkin görüşlerini paylaştı. Yanlışları olan müteahhitlerin, piyasada işini düzgün yapanların ismini de lekelediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, çalışanların mesleki yeterlilik belgesine sahip olmalarının önemini anlattı. 

Toplantıda söz alan (TİMFED) Tüm İnşaat Müteahhitleri Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen'e Kentsel Dönüşüm'de daha çok vatandaşın faydasına sunulan harç muafiyeti hususunda, Elazığ Belediyesi'nin müteahhitlerden kanuna aykırı olarak harç istemesi ile ilgili görüşü soruldu. Bu konu hakkında yetkili son ağızlardan olan Vedad Gürgen, bu yasanın vatandaşı ve müteahhidi teşvik etmek için çıkarılan istisnai bir yasa olduğunu, alınmaması gereken harçların da bu anlamda teşvik amacıyla çıkarıldığını, harçların tekrar alınmasıyla deprem riski içerisinde olan binaların yenilemesi için çıkarılan en önemli teşvik yasası olan bu yasanın, ihlal edildiğinde bir esprisinin olmayacağını, harç muafiyeti ihlalinin hukuksal yollarla geri alınabileceğini söyledi. 


Turan


Geri Dön