05 / 05 / 2024

Müteahhitlerin prim yükü

Müteahhitlerin prim yükü

Hükümet, Türk müteahhitlerinin prim yükünü hafifletmek için harekete geçti

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

''Gümüşte büyük sürprizler olacak'' diyen İslam Memiş açıkladı! Tarih belli, rakam belli! Gümüşü olanlar acil bakın

Gümüş fiyatkları 20 Ocak Cuma günü gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını araştırırken, ''Gümüşte büyük sürprizler olacak'' diyen İslam Memiş açıkladı! Tarih belli, rakam belli! Gümüşü olanlar pür dikkat bakın...

Emekli promosyonundan sonra bir adım da büyükşehirden! 4 bin 500 TL verecekler

Emeklilere yönelik promosyon kampanyasının etkileri devam ederken, bir önemli adım da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye, öğrencilere yönelik yeni bir burs kararına imza attı.

Mutfak tüpüne indirim müjdesi! Büyük tüpün fiyatı 38 TL birden düştü! Aygaz, İpragaz, Mogaz 8 Eylül 2022 fiyat listesi.

Mutfak tüpü zamlandıkça zamlanırken indirim müjdesi geldi! Yüzde 147 zamlanan mutfak tüpü fiyatlarına dev indirim yapıldı! 12 kilogramlık mutfak tüpü fiyatı 38 TL birden düştü! 12 Kiloluk mutfak tüpü fiyatları ne kadar? İşte 8 Eylül 2022 Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz mutfak tüpü fiyat listesi...

Gümüşte büyük fırtına koptu! Gümüş yerle yeksan oldu! 1 gram gümüşü bile olan kahroldu! Gümüş fiyatları 3 Eylül 2022

Yatırımcıların son durumunu merak ettiği ve araştırdığı gümüşte büyük fırtına koptu, gümüş yerle yeksan oldu. 1 gram gümüşü bile olan kahroldu...Peki gümüş fiyatlarında son durum ne? İşte gümüş fiyatları 3 Eylül 2022...

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "4 bin 500 konut inşamızı iki yıl içinde tamamlayıp mahzun kalan yüzlerin yeniden güldüğünü görmek istiyoruz" dedi.

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Müteahhitlerin prim yükü Haberi

Müteahhitlerin prim yükü
Hükümet, son iki yılda yaklaşık 100 ülkede inşaat yaparak 250 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitlerinin prim yükünü hafifletmek için harekete geçti. Müteahhitlerin yurtdışındaki projelerde çalıştırmak üzere götürdüğü işçiler için ödediği işçi ve işveren paylarına indirim geliyor. Düzenlemeye göre ilk adımda işçilerin sigorta primlerinde 5 puanlık indirim yapılacak....