24 / 05 / 2024

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı

Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Süleyman Sözen kimdir? Hazine Müsteşarlığı’nda ne iş yaptı? Garanti BBWA’da hangi alanda çalışıyor?

Süleyman Sözen hangi alanlarda çalıştı? Doğuş Grubu’nda ne iş yaptı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Süleyman Sözen ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerin ilk 9 ayda yurt dışında üstlendiği proje tutarı 13 milyar dolara dayandı!

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-eylül döneminde yurt dışında üstlendiği projelerin bedelleri 13 milyar dolar seviyesine yaklaştı. İşte detaylar...

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kendi evini yapanlara hibe ve faizsiz kredi desteği verilecek!

‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında, kendi evini ve işyerini yerinde inşa edecek depremzedelere, hibe ve 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 5 ayda 6,5 milyar dolarlık iş aldı!

Müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs döneminde yurt dışında üstlendiği 96 projenin tutarı 6,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Projelerde yüzde 20,4’lük oranıyla Rusya ilk sırada yer aldı.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Orman Genel Müdürlüğü personel alımlarında resmen Şubat 2023 müjdesi geldi! 54 il için tarihler adeta peş peşe açıklandı

Orman Genel Müdürlüğü personel alımlarında resmen Şubat 2023 müjdesi geldi... 54 il için tarihler adeta peş peşe açıklandı... Hemen bakın...

Orman Genel Müdürlüğü personel alımlarında adeta Şubat 2023 müjdesi geldi! 54 il için tarihler resmen tek tek açıklandı!

Orman Genel Müdürlüğü personel alımlarında adeta Şubat 2023 müjdesi geldi... 54 il için tarihler resmen tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Kamuya yapılacak personel alımlarına ilişkin araştırmalar gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı Haberi

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı

Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendikleri proje sayısı 1 yılda yarı yarıya düşerek 2015’te 179’a geriledi


Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi, yani neredeyse yarı yarıya düştü. Ekonomi Bakanlığı’nın raporunda yer alan verilere göre, üstlenilen toplam proje bedeli ise 26.4 milyar dolardan 20.4 milyar dolara geriledi. Proje sayısındaki düşüşün toplam bedelden yüksek olmasının nedeni, küçük müteahhitlerin aldığı işlerin sayısındaki azalma olarak değerlendiriliyor. Yani, özellikle komşu ülkelerde küçük işlere imza atan Türk müteahhitler aynı performansı gösteremedi. 2016’ya ilişkin ilk veriler de umut vermiyor. Her ne kadar mevsimsellik faktörü olsa da, ilk 2 ayda Türk müteahhitlerin aldığı iş sayısı...