02 / 05 / 2024

müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır

müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır

Arsası üzerinde ev yapmak isteyen mal sahipleri, müteahhit ile anlaşma yaparak, kat karşılığında inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır? Sözleşme şekil şartı nedir?

Kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark nedir?

Mülk sahibi olanları ilgilendiren konulardan biri de kat mülkiyeti ve kat irtifikadır. Bu iki kavram birbirinden bazı noktalarla ayrılmıştır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı neyi ifade eder ve arasındaki farklar nelerdir? İşte kat mülkiyeti ve kat irtifakı ile ilgili bilgiler...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Müteahhitlik karneleri 2019 yılı değerlendirme kat sayıları belli oldu!

Müteahhitlik karneleri değerlendirme kat sayıları 2019 belli oldu. Değerlendirme katsayıları bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yer aldı..

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

İmar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile iskansız yapılara Yapı Kayıt Belgesi, alınabilecek. Peki, imar barışı ile kat mülkiyeti alınabilecek mi?

Müteahhitlik karneleri 2018 yılı değerlendirme kat sayıları belli oldu!

Müteahhitlik karneleri değerlendirme kat sayıları 2018 belli oldu. Değerlendirme katsayıları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

8 soruda kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark!

Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, bir yapı üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark nedir? İşte yanıtı..

Nemit İnşaat Taahhüt Müteahhitlik Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nemit İnşaat Taahhüt Müteahhitlik Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İsmail Yavuz tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Yener Müteahhitlik İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yener Müteahhitlik İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ramazan Yener tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Tekno Enternasyonal Mühendislik Ve İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekno Enternasyonal Mühendislik Ve İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi A. Hattab Hashım Nasrawı ve Raad R. Halol Alsawadı ortaklığında 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Svn İnşaat Müteahhitlik Emlak Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Svn İnşaat Müteahhitlik Emlak Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Abdurrahman Seven tarafından 100 bin TL sermaye ile 14 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

Edg Harita Mühendislik Emlak İnşaat Müteahhitlik Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Edg Harita Mühendislik Emlak İnşaat Müteahhitlik Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ercan Levent ve Davur Deniz Gürcü ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Alshawaf İnşaat Müteahhitlik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alshawaf İnşaat Müteahhitlik Dış Ticaret Limited Şirketi Mulham Alshawaf ve Ghazı Alshawaf ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır Haberi

müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır

Müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır?

Arsası üzerinde ev yapmak isteyen mal sahipleri, müteahhit ile anlaşma yaparak, kat karşılığında inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor.


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin yapılabilmesi ve sözleşmenin uygulanabilmesi için öncelikle inşaat yapılacak arsanın, üzerine inşaat yapılmaya müsait olması ve imara açık olması gerekiyor.


Ayrıca, şekil şartına uygun yapılmayan sözleşmeler hukuken geçerli olmuyor. Bu nedenle müteahhit ile yapılacak kat karşılığı sözleşmelerinin bu şarta uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmenin tapu dairesince veya noterlikçe düzenlenmesi gerekiyor.


Sözleşme kapsamında kat irtifakı tesisinin, ne zaman ve sözleşmenin hangi tarafınca yapılacağı, bununla ilgili harç ve masrafların kime ait olacağı açık olarak belirtilmesi gerekiyor.


KAT KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ


MAL SAHİPLERİ


MÜTEAHHİT

ARSANIN TOPLAM DEĞERİ

Düzenleme şeklinde bir gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlenmesini istediler.


Kendilerini yukarıda yazılı kimliklerinden tanıdığım...