16 / 05 / 2024

Müteahhitlik Okulu ilk mezunlarını verdi

Müteahhitlik Okulu ilk mezunlarını verdi

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, lokomotif sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün liderlerinin ehil kimlikler olmasına çaba sarf ettiklerini belirtti. Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından hayata geçirilen "Müteahhitlik Okulu" ilk mezunlarını verdi.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitlik sektörü dünyada 2. sırada!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk müteahhitlik sektörünün, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ardından dünyada ikinci sırada yer aldığını ve dünyadaki ilk 100 inşaat şirketi arasında 7 Türk inşaat firması bulunduğunu söyledi.

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde düşüş yaşandı!

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde büyük düşüş yaşandı. Geçen yıl 21.4 milyar dolarlık iş alan müteahitler, 2016'da 4.1 milyar dolarda kaldı. Rusya pazarı kapandı, Bahreyn ilk sıraya çıktı

Rönesans'ın hedefi dünyanın en büyük 5 müteahhitlik şirketi olmak!

Rönesans Holding, son 10 yılda yaptığı hamlelerle Avrupa'nın en büyük 10'uncu müteahhitlik şirketi haline geldi. Hedef, dünyada ilk beş!

Türk müteahhitlik şirketleri yurtdışı proje bedeli 109 milyon dolara yükseldi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışındaki projelerinin ortalama bedeli, bu yılın mayıs sonu itibarıyla 100 milyon dolar sınırını ilk kez aşarak 109 milyon dolara yükseldi.

İnşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, inşaat yapmak için müteahhitlik belgesi gerekir mi?

Teknik Müteahhitlik Taahhüt Yapı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Müteahhitlik Taahhüt Yapı Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Şubat 2015'te, 20 bin TL sermaye ile Çekmeköy'de, Bekir Karademir Müdürlüğü 'nde kuruldu.

İAÜ Müteahhitlik Okulu Eğitimi 21 Şubat'ta!

İstanbul Aydın Üniversitesi Müteahhitlik Okulu programı 21 Şubat 2015 'te başlıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Florya, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy 'de bulunuyor.

Kaya Müteahhitlik Tıbbi Cihazlar İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kaya Müteahhitlik Tıbbi Cihazlar İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 6 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye ile, Ataşehir'de, Celal Kaya Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Adana'da Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı tamamlandı!

Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından Türkiye'de bir ilk hayata geçirildi. AKAMDER'in geliştirdiği proje için akademik destek aldığı Çağ Üniversitesinde "Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı" düzenlendi...

Elit Yaşam Müteahhitlik Emlak İnşaat Taahhüt Kuru Temizleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Elit Yaşam Müteahhitlik Emlak İnşaat Taahhüt Kuru Temizleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 245 bin TL sermaye ile, 4 Şubat 2015'te, Mehmet Altınışık Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Ars Yapı Malzemeleri Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Yapı Malzemeleri Mimarlık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 60 bin TL sermaye ile, Malik Karani Müdürlüğü'nde kuruldu.

Müteahhitlik Okulu ilk mezunlarını verdi Haberi

Müteahhitlik Okulu ilk mezunlarını verdi

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, lokomotif sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün liderlerinin ehil kimlikler olmasına çaba sarf ettiklerini belirtti.  Çağ Üniversitesi ve Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) tarafından hayata geçirilen "Müteahhitlik Okulu" ilk mezunlarını verdi.  AKAMDER üyelerine verilen ve "İnsan Yönetimi", "Mesleki Hukuk" ve "İş Sağlığı ve Güvenliği" ana başlıklarından oluşan, 5 ay süren sertifika programında, Yönetim Teknikleri, Değişim Yönetimi ve İş Dünyası'nda Uygulamaları, İş Yerinde Verimliliği Arttırma Yöntemleri, İletişim ve Vücut Dili, İkna Yöntem ve Becerileri, Türkiye Ekonomisinin Özellikleri ve Kıbrıs İş Olanakları - Konferans, Temel Hukuk, Hizmet Sözleşmeleri, KİK Uygulamaları, Vergi, İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında kapsamlı bir eğitim verildi.  AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, diploma töreninde 27 Avrupa ülkesinde, 700 milyon nüfusun ve 20 milyar Euro Gayri...