23 / 07 / 2024

mütekabiliyet 2014

mütekabiliyet 2014

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya Takvim gazetesine konuk yazar oldu. Ali Dumankaya yazısında, konut sektöründe mütekabiliyet, yeni tüketici kanunu ve kentsel dönüşüme yer verdi...

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Ata GYO 2014 kar dağıtımıyla ilgili yönetim kurulu önerisini yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı faaliyetlerinden elde edilen karın dağıtımıyla ilgili yönetim kurul önerisini yayınladı.

Özderici GYO 2014 kar dağıtımı dökümanını yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı olağan genel kurul kar dağıtım dökümanını yayınladı. İşte yayınlanan kar dağıtım dökümanı detayları...

Türk müteahhitler 2014'te toplam 88 milyon dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

Araplar 2 milyon metrekare mülk aldı!

Mütekabiliyet yasasının değişmesiyle Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013'te toplam 735 bin m2 mülk alırken, 2014'te rakam 2 milyon metrekareye fırladı.

Müze ve ören yerlerini 2014'te 27 milyon kişi gezdi!

Türkiye'deki müze ve ören yerlerinden elde edilen gelir, son 12 yılda 26 milyon liradan 371 milyon liraya yükseldi. Tarih ve kültürün sergilendiği müzeleri 2014'ün 10 ayında 27 milyon kişi gezip gördü

Başakşehir Kent Meydanı'nın yapımına 2014 sonunda başlanacak!

Başakşehir Kent Meydanı projesi, Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. 60 bin metrekare alanda hayata geçirilecek olan Kent Meydanı projesinin yapımına 2014'ün sonunda başlanacak.

Balçova su kesintisi Kasım 2014!

Yürütülen yol çalışmaları nedeniyle branşman ve şebeke yenileme çalışması yapılacak. Balçova'da 1 Kasım Cumartesi 2014 ile 15 Kasım Cumartesi 2014 tarihleri arasında su kesintisi yapılacak yerler haberimizin içinde yer alıyor...

Karşıyaka su kesintisi Kasım 2014!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, içme suyu şebekelerinin bakım ve onarımı nedeniyle Karşıyaka Yeni Mahalle ile Ataşehir Mahallesi’nin bir kısmına 1 Kasım Cumartesi ile 24 Kasım Pazartesi 2014 tarihleri arasında 14.00 ile 16.00 saatleri arasında su veremeyecek.

Yurtdışı müteahhitlik 2014'ün ilk 6 ayında yavaşladı!

Son dönemde Türkiye’ye yakın ancak riskli bölgelerdeki yatırımlarıyla hızla büyüyen yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, Irak ve Libya başta olmak üzere sorunların derinleşmesiyle 2014’te olumsuz sinyaller vermeye başladı.

mütekabiliyet 2014 Haberi

mütekabiliyet 2014


Konut sektöründe mütekabiliyet, kentsel dönüşüm yasası, yeni tüketici kanunu ve KDV oranlarındaki düzenlemelerle yeni bir döneme başlangıç yapılacağını düşünüyorum. Bu yeni dönemin etkileri ise zamanla yaşanmaya başlanacak. Sektörde artık ne yapsam satarım devri bitti. Artan tüketici bilinci ile değişen ihtiyaç ve beklenti karması yeni trendlerle buluştu. 


Bu sebeple firmaların talep değişimlerini doğru analiz etmeleri gereken bir döneme girildi. Rekabet daha da hızlanacak ve farklılaşma çabası artacak. Gereksiz yere maliyetlerin yükselmediği, daire içi verimliliği gözeten, aidat hassasiyetini ön plana çıkartan, çevresiyle bütünlük halinde olan, kullandıkça değerlenen konutlar üretilmeli. 


Ülkemizde büyük şehirlerdeki yeni konut yatırımları hâlâ talep çekmektedir. Aynı zamanda mütekabiliyet yasası ile yabancılara konut alımının önünün açılması da sektöre yönelik olumlu beklentilerimizi korumamızı sağlamaktadır, özellikle büyük projelere yönelik yabancı ilgisinin sektör gelişimini...