27 / 04 / 2024

mütekabiliyet yasası ile yabancıya konut satışı

mütekabiliyet yasası ile yabancıya konut satışı

Mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra Almanya, Türkiye'deki emlak ilanlarını en çok takip eden ülke olarak öne çıkarken, onu sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere izliyor...

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Emlak Müşavirliği Yasası ile sektörde yeni dönem başlayacak!

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, Emlak Müşavirliği Yasası ile gayrimenkul sektöründe yeni bir devrin başlayacağını söyledi.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Emlak Müşavirlik Yasası Samsun'da tartışılacak!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, 7 ilin oda başkanının katılımıyla ‘Emlak Müşavirlik Yasası’ ile ilgili son durumun Samsun’da tartışılacağını ifade etti.

Gayrimenkulde son trend; Yabancıya satış!

Yabancıya konut satışı 2012'de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte etkilerini göstermeye başladı. Gerek 2013'te gerekse 2014'te satışların artış hızı hayli yüksek.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Çeşme Bütünşehir yasası ile düzenlenecek!

Bütünşehir Yasası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisine giren turizm cenneti konumundaki Çeşme'de kritik bir düzenleme ye gidildi.

Sektörün dinamosu dönüşüm olacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, gelecek dönemde özellikle kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının sektörü hareketlendirmeye devam edeceğini, sektörün dinamosu olacağını söyledi.

Ülkemiz fasonculuktan teknik müşavirlik hizmetleri ile kurtarılabilir!

İnşaat sektörünün istihdama katkısına bir kez daha vurgu yapan Hasan Rahvalı: Ülkemiz fasonculuktan ‘Teknik Müşavirlik Hizmetleri’ ile kurtarılabilir. Devletin Teknik Müşavirliklerine destek vermesi gerekir." dedi.

Cevat Öncü: Müteahhitlik Yasası bir an önce düzenlenmeli!

Müteahhitlik Yasası'nın bir an evvel artık düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Samsun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cevat Öncü, "Bir dilekçe belediyeye, bir dilekçe TSO'ya. Adamlar bir masa, bir kasa alıyor. Oldu sana müteahhit. Bitti gitti" dedi

mütekabiliyet yasası ile yabancıya konut satışı Haberi

mütekabiliyet yasası ile yabancıya konut satışı


Mütekabiliyet Yasası, inşaat sektörünü hareketlendirmeye devam ediyor. Yasanın çıkmasından sonra Almanya, Türkiye'deki emlak ilanlarını en çok takip eden ülke olarak öne çıkarken, onu sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere izliyor. Bu ülkelerin yanı sıra Rusya, İsviçre ve Belçika'nın da ilanları takip edenlere eklendiği belirtiliyor. Emlak ilanları en çok ziyaret edilen iller ise İstanbul, Bursa, Muğla, Çanakkale ve Samsun olarak sıralanıyor. 


Yabancıların Türkiye'ye ilgisini arttıran Mütekabiliyet Yasası 'ndan sonra, Türkiye'deki emlak ilanlarını en çok takip eden ülkenin Almanya olduğu vurgulanıyor. Onu, sırasıyla takip edenler ise Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere olarak sıralanıyor, sahibinden.com'un emlak kategorisini en çok ziyaret eden ülkelere dayanılarak açıklanan veriler 2012 Mayıs - 2013 Nisan tarihleri arasını kapsıyor. Yapılan değerlendirmeye göre emlak ilanlarını en...