mutfak zemin Haberi
Mutfak, lokanta ve pastanelerin sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla zeminler kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzemeyle kaplanacak, merpen genişlikleri ve basamak yükseklikleri ayarlanacak, doğal aydınlatmadan yeterince faydalanabilmek için pencere alanı da büyük olacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği uyarınca mutfak, lokanta ve pastanelerde risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmesi sürecinde yol göstermek amacıyla rehber hazırladı. Söz konusu iş yerlerinin çalışanlar için sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan rehberde, risk değerlendirmesinin nasıl yapılması gerektiği anlatıldı.
Rehbere göre, ''Risk Değerlendirmesi Kontrol Listesi'' ilgililerce doldurulacak, değerlendirme sonucunda alınması öngörülen tedbirler yerine getirilecek.
Listeye göre, mutfak, lokanta ve pastanelerde zeminler kayma veya düşmeyi önleyecek şekilde uygun malzemeyle kaplanacak, merpen genişlikleri ve...