27 / 04 / 2024

muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır

muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır

3. kişileri aldatmak için yapılan satışlar muvazaalı satış olup iptali için dava açılabiliyor. Ancak her zaman yapılan satışlar muvazaalı olmayabiliyor. Peki, bu durum nasıl ispatlanır? Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Eviniz depreme dayanıklı mı? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay!

Eviniz depreme dayanıklı mı? Bir evin depreme dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte bir evin depreme dayanıklı olup olmadığını gösteren 7 detay...

Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük!

Gazeteci Okan Müderrisoğlu, "Bir kez daha Türkiye"nin "deprem ülkesi" gerçeği ile yüzleştik. Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük." diyor...

İşte binanızın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren cihaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binanın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren bir cihaz tasarlandı. Elazığ’daki depremden sonra ekipler hem arama kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmalarında kullanıyor. Cihaz binalarda çökme riskinin olup olmadığını kontrol ediyor.

Numan Kurtulmuş: Kentsel dönüşüm yapılan konutlarda hasar olmadı!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Elazığ'da yaşanan depremde kentsel dönüşüm uygulanan konutlarda hasar olmadığını belirtti. "En öncelikli mesele, yıkılmaya meyilli binaların yenilenmesini teşvik etmektir" dedi...

Kirada oturan vatandaştan evi olmadığını ispatlaması istendi!

Faruk Mangırcı'ya kiradan doğan gelir vergisini ödemediği için e-haciz uygulayarak hesabına bloke koydurdu. Evinin olmadığını ve 25 senedir de kirada olduğunu söyleyen Mangırcı, bu yanlışlığın düzeltilmesini talep etti. Vergi dairesi Mangırcı'dan evinin olmadığını kanıtlamasını istedi. 

19 soruda evinizden memnun olup olmadığınızı söylüyoruz!

Hani bazı evler vardır, bir an önce varılmak isteyen, bazıları ise aksine yolundayken ayaklarınız götüren. 19 soruyla sizde evinizden memnun olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. 

Fikirtepe kentsel dönüşümde iyi örnek olmadı!

Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm için iyi bir örnek olmadığını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu "Maalesef hâlâ know-how'ı öğrenemedik. 1950-1960'larda yapılan hatalar tekrar ediliyor. İmar artırılıyor ama altyapı aynı. 50 yıl sonra o binalar da yıkılacak" dedi.

Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?

3. kişileri aldatmak için yapılan satışlar muvazaalı satış olup iptali için dava açılabiliyor. Ancak her zaman yapılan satışlar muvazaalı olmayabiliyor. Peki, bu durum nasıl ispatlanır? Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?

Necdet Evlimoğlu: Aydın'daki binalar depreme dayanıklı değil!

Jeofizik Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Necdet Evlimoğlu, Aydın'daki binaların depreme dayanıklı olmadığını ifade ederek, "Binalar içindeki canlının zarar görmeyeceği şekilde planlanmalıdır" dedi.

Necdet Evlimoğlu: Aydın'daki binalar risk taşıyor!

Jeofizik Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Necdet Evlimoğlu, Aydın’daki binaların depreme dayanıklı olmadığını ifade ederek, “Binalar içindeki canlının zarar görmeyeceği şekilde planlanmalıdır” dedi.

Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerinin bütçesi ne kadar?

Yılda 70 milyar lira ayrılması planlanan kentsel dönüşümde en fazla düşünülen finansman meselesi. Ne devletin ne de özel sektörün tek başına altından kalkmasının mümkün olmadığını gösteriyor.

muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır Haberi

muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır

Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?

Mirasçılardan mal kaçırmak için diğer mirasçı ya da miras hakkı olmayan kişilere yapılan satışlara mirasçıdan mal kaçırma deniyor. Bu gibi satışlar gerçeği yansıtmayan 3. kişileri aldatmak için yapılan satışlar olarak karşımıza çıkıyor.


Bu gibi durumlarda muvazaanın da ispat edilmesi ile tapu iptali davası açılabiliyor. Açılan bu davada tapu kayıtlan getirtiliyor. Kayıt sebepleri araştırılıyor.


Taraf şahitleri dinleniyor. Keşif yapılıyor. Bilirkişi mütalaası alınıyor. Neticede, hasıl olan kanaata göre karar veriliyor.


Ancak her zaman yapılan satışlar muvazaalı olmayabiliyor. Peki, bu durum nasıl ispatlanır? Muvazaa olmadığının ispatı nasıl yapılır?


Muvazaa olmadığının ispatı

Örneğin murisin paraya ihtiyacının olması bu nedenle taşınmaz satışını yapması, satış işlemini değerin altında değil de gerçek bedelden beyan etmesi, mirastan mahrum etme amacına yönelik sözlerin sarf edilmemiş olması gibi durumlar muvazaa...