26 / 05 / 2024

Muzaffer Elmas sakarya üniversitesi

Muzaffer Elmas sakarya üniversitesi

SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, halkın binalara güvensizliğinin depremde kaçışmaya yol açtığını belirterek, Ege Denizi'ndeki gibi depremlerde insanların bulundukları binalarda sakince sarsıntının geçmesini beklemeleri gerektiğini bildirdi.

Muzaffer Kabacan, Sakarya Yeni Hal Kompleksi'ni değerlendirdi!

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, ‘Yeni Sebze ve Meyve Hal’ ihalesinin, ilimiz tarım ürünlerinin pazarlanması için tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Artık daha fazla sebze-meyve ihraç edebileceğiz” dedi.

Sakarya'da kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

17 Ağustos 1999 Marmara depremini Sakarya’da yaşayan ve o zamanlar Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığını yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, önemli açıklamalarda bulundu.

Elas Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elas Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muzaffer Elmas, Yücel Gül, Cihan Tınmaz tarafından 120 bin TL'lik sermaye ile 12 Ocak'ta Maltepe, Zümrütevler Mahallesi'nde kuruldu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü'nden yangın açıklaması!

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elmas, "Öğrencilere bir şey olmaması sevindirici bir durum. Diğer kısımları biz telafi eder, yaparız. Öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Muzaffer Elmas: Binalara güvensizlik deprem sırasında kaçışmaya yol açıyor!

SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, halkın binalara güvensizliğinin depremde kaçışmaya yol açtığını belirterek, Ege Denizi'ndeki gibi depremlerde insanların bulundukları binalarda sakince sarsıntının geçmesini beklemeleri gerektiğini bildirdi.

Karasu Meslek Yüksekokulu ek binasının temeli atıldı!

Sakarya Üniversitesi Karasu Meslek Yüksekokulu’nun ek binasının temeli dün törenle atıldı. Törene Vali Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, katıldı...

Sakarya Meslek Yüksekokulu yeni binaya taşınacak!

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney ile birlikte, Camili Mahallesinde Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun taşınacağı binada incelemelerde bulundu...

Elmas Plaza Okmeydanı'nda ofis fiyatları 475 bin TL'den başlıyor!

Elmas Plaza projesinde ofislerin güncellenen fiyatları şu şekilde: 2+1 ofisler 475 bin liradan, muhteşem şehir-deniz manzaralı tek teraslı 3+1 dubleks ofisler 630 bin liradan satışa sunuluyor

Sakarya Valiliği'nin kestiği orta hasarlı binaların suyunu mahkeme geri açtırıyor!

Sakarya Valiliği'nin 5 Aralık'ta aldığı kararla 1999 depreminde zarar gören orta hasarlı binaların suyu kesildi. Bina sakinleri ise konuyu yargıya taşıdı

Fiyapı Sakarya Evleri nerede

Fiyapı, Sakarya'da yeni bir projeye başlıyor. Fiyaka Sakarya projesinde 4 bin konut bulunacak!

Sakarya Fiyaka Evleri'nin ilk görselleri ortaya çıktı!

Fiyapı, kendi internet sitesinden Fiyaka Sakarya projesinin ilk görsellerini yayınladı

Fiyaka Sakarya projesi için geri sayım başladı!

Fiyapı, Sakarya'da yeni bir projeye başlayacak. Projenin ismi Fiyaka Sakarya!

Sakarya'daki Deprem Kültür Müzesi, yaşanan korkuyu hatırlatıyor!

Sakarya'daki Deprem Kültür Müzesi'nde isteyenler için 7.4'lük depremin hissedilebileceği bir platform var

Muzaffer Elmas sakarya üniversitesi Haberi

Muzaffer Elmas sakarya üniversitesi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Muzaffer Elmas, halkın binalara güvensizliğinin depremde kaçışmaya yol açtığını belirterek, Ege Denizi'ndeki gibi depremlerde insanların bulundukları binalarda sakince sarsıntının geçmesini beklemeleri gerektiğini bildirdi.


Elmas, yaptığı yazılı açıklamada, depremin ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının 2006-2007 yıllarına kadar yavaş ilerlediğine işaret ederek, Van Depremi'nin ardından devletin elden geçirilme konusunda zorlayıcı ve yönlendirici tavrıyla sorunun çözülmeye başlandığını anımsattı.


Riskli yapı stokunun çözümünden başka yol bulunmadığına dikkati çeken Elmas, şunları kaydetti:


"Tek çare, depreme dayanıksız yapı stokunun yönetmeliklere uygun hale getirilmesidir. Şu anda hükümetin politikalarını, yaptıklarını destekleyen bir durum, onlar zaten bunu yapıyor ama pek çok dirençle de karşılaşıyorlar. Halkın binalara güvensizliği deprem sırasında kaçışmaya yol açıyor. İnsanlar, panik içinde evleri ve binaları boşaltıp kaçıyor. Görüntüler, ‘binam depreme dayanıklı değil’ algısını çok...