08 / 05 / 2024

müzekartın avantajları

müzekartın avantajları

Kültür ve Turizm Bakanlığının, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 4,5 milyon kişi müzekartlı oldu

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Müzekart'ın yeni ücreti belli oldu! Müzekart 2023 ücreti ne kadar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı için gerçerli müzekart ücretini duyurdu. Peki, Müzekart ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

18-25 yaş arası gençlere müjde! Bakanlık duyurdu ücretsiz Müzekart verilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini resmen duyurdu.

Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın avantajları nedir?

Kıbrıs, 9 bin 251 kilometrekare alana sahip Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır. Peki Kuzey Kıbrıs’a neden yatırım yapmalısınız? 

İşte Dubai'de gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları!

Bosphorus Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Ajansı CEO’su Matt Jarar ve MAG Property Development CEO’su Talal M. AlGaddah Dubai'de gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajlarını anlattı.

Gayrimenkul yatırım ortaklarının vergisel ve finansal avantajları nelerdir?

Ülkemizin ekonomik verilerini incelediğimizde inşaat sektörünün ciddi bir payı olduğunu görmekteyiz. Tasarruf kültürümüzün de gayrimenkul yatırımına dayanması inşaat sektörünün gücüne güç katıyor.

Tüm zamanların projesi: Trendist Ataşehir!

Trendist Ataşehir projesi " Tüm zamanların projesi " sloganıyla satış sürecine hızla devam ediyor. Projede dairelerin fiyatları 320 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Kamulaştırılan arazinin geri alınması mümkün mü?

Kamulaştırma, kamu yararını gerektiren durumlarda gerçek kimselere ait taşınmaz malların bedeli karşılığında idare tarafından el konulması işlemine deniyor. Peki, kamulaştırılan arazinin geri alınması mümkün mü?

Önalım hakkının kullanılamayacağı haller!

Önalım hakkı taşınmaz satışlarında öncelikli satın alma hakkında deniyor. Ancak bazı hallerde şufa hakkı olarak da bilinen bu önalım hakkı kullanılamıyor. Peki, önalım hakkının kullanılamayacağı haller nelerdir?

Elektrik üretiminde yerli kömürün payı artacak!

Elektrik üretiminde yerli kömürün payı artacak. AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, elektrik üretiminde yerli kömür kullanımı önümüzdeki dönemde arttırılacak.

Metro Properties Perakende Günleri'nde çözüm ortaklarını buluşturdu!

Metro Properties Perakende Günleri'nde çözüm ortaklarını buluşturdu. METRO PROPERTIES CEO’su Jean - Cristophe Bretxa ve METRO PROPERTIES CFO’su Osman Koçak evsahipliğinde gerçekleşen ve sektörü buluşturan Kokteyl’e ilgi büyük oldu.

Kira ilişkisinin devri mümkün müdür?

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor. Peki, kira ilişkisinin devri mümkün müdür?

Tüm zamanların en iyi konut satışı Ekim ayında gerçekleşti!

Türkiye'de konut satışları yeniden yükseliş grafiğine girdi. Bu yıl ilk kez ağustos ayında yükselişe geçen konut satışları, eylül ve ekimde de bu trendini sürdürdü. 95 bin 645 adetlik konut satışıyla tüm zamanların en iyisi ekim oldu

müzekartın avantajları Haberi

müzekartın avantajları


Kültür ve Turizm Bakanlığının, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan "müzekart" uygulamasıyla 2008'den bu yana yaklaşık 4,5 milyon kişi müzekartlı oldu. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen yıl 793 bin 468 müzekart satılırken, aynı dönemde 3 milyon 767 bin 793 kişi de müze ve örenyerlerini bu kartlarıyla ziyaret etti. 


Müzekarttan elde edilen gelirde de önemli oranda artış sağlandı. 2009'da, 9 milyon 533 bin 748 lira olan gelir, 2013'te 28 milyon 25 bin 692 liraya ulaştı. Böylece gelirdeki artış oranı yüzde 294 oldu.  


-Yüzde 10 artış var


Satışı her geçen gün artan müzekartın kullanım oranında da  geçen yıla kıyasla yüzde 10 artış gerçekleşti. 


Satın alındığı tarihten itibaren Bakanlığa bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerine, 1 yıl boyunca ücretsiz giriş...