26 / 06 / 2024

Arsa ve arazi almayı düşünenler dikkat! Toprak yatırımının avantajlarını uzmanı açıkladı! 

Arsa ve arazi almayı düşünenler dikkat! Toprak yatırımının avantajlarını uzmanı açıkladı! 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden toprak yatırımının avantajlarını açıkladı. İşte Arif Güdül'ün yaptığı o paylaşım...



Konut fiyatlarının yüksekliği yatırımcıları da arsa ve arazi yatırımlarına yönlendiriyor.  Arsa ve arazinin yıldızı giderek daha da parlarken, Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı https://x.com/arifgudulcom üzerinden toprak yatırımının avantajlarını açıkladı.

Arif Güdül, Toprak yatırımı, diğer yatırım araçlarından farklıdır çünkü doğal ve sınırlı bir kaynağa yatırım yapmayı temsil ettiğini belirterek, bu  farklılıkları ve avantajları somut örneklerle açıkladı.

Arif Güdül'ün paylaşımı şu şekilde:


Toprak yatırımı, diğer yatırım araçlarından farklıdır çünkü doğal ve sınırlı bir kaynağa yatırım yapmayı temsil eder. Bu farklılıkları ve avantajlarını bir kaç somut örneklerle sizlere açıklamak istiyorum:

-Değer Artışı ve Enflasyon Koruması

Toprak, sınırlı bir kaynak olduğu için zamanla değer kazanma eğilimindedir. Enflasyon dönemlerinde bile, toprak değerinin artması mümkündür.

Bir yatırımcı, 2010 yılında bir tarım arazisi satın almış olsun. 10 yıl içinde, bu arazi üzerine yapılan altyapı çalışmaları, çevresel düzenlemeler ve şehirleşme ile birlikte arazi değerini üç katına çıkarabilir. Aynı dönemde, paranın değeri enflasyon nedeniyle azalmış olsa bile, arazi değeri enflasyonu aşarak yatırımcıya kazanç sağlayabilir.

-Somut ve Fiziksel Varlık

Toprak yatırımı, somut bir varlığa sahip olmanın avantajını sunar. Hisse senedi veya tahvil gibi kağıt üzerinde bir değeri olmayan yatırım araçlarına göre daha güvenli ve dayanıklıdır.

2015 yılında bir arsa alan bir yatırımcı, arsa üzerinde fiziksel olarak var olan ve kontrol edilebilen bir mülke sahiptir. Hisse senetleri ise piyasa dalgalanmalarına ve şirket içi sorunlara karşı daha hassastır. 

-Çeşitlendirilmiş Kullanım Alanları

Toprak yatırımı, tarım, konut, ticaret ve sanayi gibi çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Bu çeşitlilik, yatırımcının farklı sektörlerdeki fırsatları değerlendirmesine olanak tanır.

Bir yatırımcı, 2020 yılında şehir dışındaki bir tarlayı satın alarak tarım yapmaya başlayabilir. Aynı yatırımcı, 5 yıl sonra bu bölgenin gelişmesi ve şehirleşmesi ile birlikte, tarla üzerine konut projeleri geliştirerek daha yüksek kazançlar elde edebilir.

-Düşük Volatilite

Toprak, genellikle düşük volatiliteye sahip bir yatırım aracıdır. Hisse senedi piyasalarında görülen ani dalgalanmalara kıyasla, toprak fiyatları daha stabildir.

2018 yılında bir tarım arazisi satın alan bir yatırımcı, aynı dönemde hisse senedi piyasalarında yaşanan büyük dalgalanmalara karşı daha az risk taşır. Toprak fiyatları genellikle ekonomik krizlerden ve ani piyasa değişimlerinden daha az etkilenir.

-Pasif Gelir İmkanları

Toprak yatırımı, kiralama, tarım ve diğer kullanım yollarıyla pasif gelir elde etme imkanları sunar.

Bir yatırımcı, şehir merkezine yakın bir arsa satın alarak bu arsayı otopark olarak kiralayabilir. Bu şekilde, arsa değerlenirken aynı zamanda düzenli bir kira geliri elde eder.

-Kısa ve Uzun Vadeli Kazançlar

Toprak yatırımı hem kısa vadede kira geliri elde etme hem de uzun vadede değer artışı sağlama potansiyeline sahiptir.

Bir yatırımcı, şehir dışındaki bir tarım arazisini satın alarak burada organik tarım yapmaya başlayabilir ve kısa vadede ürün satışlarından gelir elde edebilir. Uzun vadede ise, bölgenin gelişmesiyle birlikte arazi değerinin artmasıyla büyük kazanç sağlayabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2024 Sosyal yardımlaşma nakdi yardımı ne kadar?

Milli Emlak'tan 25 bin TL’ye arsa fırsatı! Bu fiyata tapu fırsatlarını kaçırmayın...

Üç dünya devinden peş peşe dolar kuru tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? Hemen bakın!


Geri Dön