29 / 04 / 2024

Myrelia antik kentine market mi inşa edildi

Myrelia antik kentine market mi inşa edildi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Myrelia antik kentinde bina kat yüksekliğini arttıran ve kentin bir kısmını imara açan yeni imar planı Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafından onaylandı.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Santa Antik Kenti'nin yolu onarılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Santa antik kentine ulaşımı sağlayan yolun Gümüşhane il sınırlarında kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Thyateira antik kentine turist akını devam ediyor!

Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden biri olarak anılan Thyateira antik kentine turist akını artan bir hızla devam ediyor. Kısa bir süre önce. Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde bekleyen onlarca otobüsten antik kente yürüyen turistler, şehrimize canlılı

Bursa Mudanya'daki 2700 yıllık antik kent imara açıldı!

M.Ö. 7. yüzyıla ait Bursa Myrelia antik kenti, Bursa Büyükşehir Belediyesi 'nin hazırladığı imar planı ile ticaret ve turizm alanı ilan edilerek imara açıldı.

Myrelia Antik Kenti imara açılmıyor!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Myrelia antik kentin imara açılmasını reddetti. Bu alana da inşa edilen süper marketin yıkılıp yıkılmayacağına ise mahkeme karar verecek.

Myrelia Antik Kentin imara açılması reddedildi!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Myrelia Antik Kentin imara açılmasını reddetti. Bu alana inşa edilen süpermarketin yıkılıp yıkılmayacağına ise mahkeme karar verecek. SİT alanı ilan edilince mevcut imar planı da iptal edilmiş oldu...

Myrelia antik kenti üzerine market inşa edildi!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Myrelia antik kentinde bina kat yüksekliğini arttıran ve kentin bir kısmını imara açan yeni imar planı Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafından onaylandı.

Mudanya'da Myrelia antik kenti üzerine market inşa edildi!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Myrelia antik kentinde bina kat yüksekliğini arttıran ve kentin bir kısmını imara açan yeni imar planı Bursa BUyüksehir Belediyesi tarafından onaylandı.

Phaselis antik kentine imar iddiası!

Antalya Kemer’ deki dünyaca ünlü antik kenti Phaselis’ te yapılması planlanan “ Dream Of Phaselis ” isimli otel için izin çıktığı iddiaları çevre örgütlerini ayağa kaldırdı...

Laodikya Antik Kenti ziyaretçi akınına uğruyor!

M.Ö 3. yüzyılda kurulan ve o dönemde Anadolu’nun en büyük kentlerinden olan Laodikya Antik Kenti'ni, 11 ayda 83 bin 526 kişi ziyaret etti, bu rakamın yıl sonunda 100 bine ulaşması hedefleniyor....

Amasya'da kömür ocağında Roma dönemine ait antik mezar bulundu!

Amasya'nın Taşova ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında, antik çağda yaşamış 25 yaşlarındaki bir kadına ait olduğu belirlenen iskelet bulundu. Kazı çalışmarında Roma dönemine ait bir nekropole ulaşıldı...

Myrelia antik kentine market mi inşa edildi Haberi

Myrelia antik kentine market mi inşa edildi


Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Myrelia antik kentinde bina kat yüksekliğini artıran ve kentin bir kısmını imara açan yeni imar planı Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Antik kent üstüne yapılan süpermarketin inşaatı da tamamlandı Müze yapılmalı Antik kent üstünde yapılan süpermarket inşaatının durdurulması gerektiğini belirten bölge halkı ise antik kentin imara açılmasına tepkili. Antik kentin müze yapılması için mücadele edeceklerini ifade eden Myrelia Antik Kent Platformu bölgenin imara açılmaması için şu çağrıda bulundu: "Bizler, süpermarket konusunda olduğu gibi imar konusunda da Myrelia antik kentini savunmaya devam edeceğiz. 

Bölgedeki tarihi değerlerin ortaya çıkarılması ve bunların başta Bursa olmak üzere tüm dünyanın hizmetine sunulması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Betonlaşmaya karşı tarihi savunmaya devam edeceğiz. Başta koruma kurulu olmak üzere...