28 / 04 / 2024

Nafıa Vekaleti

Nafıa Vekaleti

1939 yılında Prost'un hazırladığı plana göre Yenikapı'da yapılması düşünülen İstanbul Limanı'na Bayındırlık Bakanlığı'ndan itiraz gelmiş. Bayındırlık, limanın Yenikapı yerine Yedikule'de, sur dışında yapılmasını uygun görmüş.

1937 yılında Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlanmış!

1937 yılında Prost, Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlamış. Kalamış ve Fenerbahçe arasında 9.5 metre genişliğinde bir yol açılacakmış. Yolun iki tarafında inşa edilecek binalar, yolun 50 metre gerisinde olacakmış.

Türk Kızılay, kurban vekaleti bedellerini duyurdu: Yurt içi 5 bin 950 TL, yurt dışı 2 bin 650 TL!

Türk Kızılay'dan yapılan son dakika açıklamasında kurban vekaleti bedelleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

1944 yılında inşa edilecek Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş!

1944 yılında Adliye Vekaleti tarafından inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş. Sultanahmet'te inşa edilecek Adliye binasının, yeni açılan Atatürk Bulvarı üzerinde inşası gündeme gelmiş.

1936 yılında Haydarpaşa Limanı ıslah edilecek!

1936 yılında Nafia Vekaleti (Bayındırlık Bakanlığı) tarafından işletilen Haydarpaşa Limanı, ihtiyaca daha uygun şekilde genişletilerek ıslah edilecekmiş. Haydarpaşa'daki liman, çağdaş yükleme ve boşaltma vasıtılarıyla teçhiz edilecekmiş.

1930 Haydarpaşa Şimendifer geçidine köprü yapılacakmış!

1930 yılında Nafıa Vekaleti'ne yani Bayındırlık Bakanlığına Haydarpaşa Şimendifer geçidine köprü yapılması için müracaat edilmiş.Emanet'in destekleriyle yapılacak köprünün üstünden de tramvay geçecekmiş.Toplam maliyeti ise 300 bin olacakmış.

Nafız Paşa Konağı'nın önünde kazı yapanlar defineci çıktı!

Nafız Paşa Konağı'nın önüne koydukları konteynırın içinde 2 metrelik çukur kazan şüpheliler defineci çıktı

Astoria yarýn açýlýyor

180 milyon dolara mal olan Astoria Alýþveriþ ve Yaþam Merkezi, yarýn kapýlarýný ziyaretçilerine açacak. Esentepe'de bulunan Astoria Alýþveriþ ve Yaþam Merkezi ile Astoria Residences kompleksi, dü

Finans merkeziyle fiyatlar uçuşa geçti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ataşehir'in finans merkezi olmasının onaylandığı gün, finans merkezine komşu 11 dönümlük bir arsayı satışa çıkardı.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

Zorlu, gayrimenkulde İzmir'e ağırlık veriyor

İzmir'deki Küçükbay'a ait Orkide Alışveriş Merkezi'ni alıp adını Passtel olarak değiştireren Zorlu Grubu, İzmir'de yeni yatırımlara hazırlanıyor.

ATSO‘nun binası satışa çıkacak

Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevcut hizmet binasını kapalı teklif alma açık artırma usulüyle satışa çıkaracak.

My World`ün 4. etabı gelecek hafta satışa çıkıyor!

Ağaoğlu, My World'un 4. etabında satışa sunduğu yeni projesi Starland'i, bugüne dek geliştirilmiş en iddialı 'finansman modeli' ile birlikte sunarak bir 'ilk'e imza atıyor.

Başbakan açıkladı! Merkez Bankası Ataşehir`e taşınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

Nafıa Vekaleti Haberi

Nafıa Vekaleti



Yeni liman


Nafıa Vekaleti Yedikule'yi muvafık buluyor


    Şehircilik mütehassısı B. Prost, müstakbel İstanbul Limanı'nın Yenikapı'da tesisini muvafık görmüştü. Yeni büyük liman ile civarındaki tesisat vücuda getirilinceye kadar şimdiki limanın muvakkat mahiyette kabul etmiş, burada ne gibi tesisat vücuda getirileceğini göstermiştir. 

    Yenikapı'da yapılacak limanın etrafında büyük antrepolar, kömür depoları, sanayi müesseseleri vücuda getirilecek ve bir de amele evlerinden mürekkep bir mahalle teşekkük edecektir. Şehrin limanı buraya nakledildiğine göre burası aynı zamanda bir ihraç iskelesi olacağından, Sirkeci İstasyonu yerine Yenikapı büyük ihraç istasyonu olacaktır. 

    B. Prost'un planına Nafıa Vekaleti itiraz etmiştir. Nafıa Vekaleti Yenikapı'nın şehir hududu...