23 / 07 / 2024

nakibey plajı 1. derece sit alanı

nakibey plajı 1. derece sit alanı

Büyükada'da Nakibey Plajı ve çevresindeki 19 bin metrekarelik alan 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Şimdi bu 19 dönüm arazinin 'kime' verileceği merak ediliyor...

Penti’den bikini festivali… 1 alana 1 bedava!

Çok sevilen iç giyim markası Penti yeni bir kampanyayla karşımızda. Tüm plaj ürünlerinde 1 Alana 1 bedava kampanyasıyla Bikini Festivali başlattı. Normalde markanın ev giyim ürünlerinde %60 %70’lere varan indirim mevcut. İç giyimde ise hali hazırda indirim oranları %40 %50 civarlarında.

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Hadise Bodrum'da işlettiği plajın parasını ödemedi!

Hadise'nin 2 yıl işletmeciliğini yaptığı Bodrum'daki plaj için ödemesi gereken 1.9 milyon TL'lik borcunu ödemediği iddia edildi..

Hande Yener Dubai'ye plaj açıyor!

Hande Yener 2 milyon TL'ye açtığı 'Sebastian Beach'i bir dünya markası haline getirmeye çalışıyor. Dubai'de Hande Yener kulüp-plajı açma teklif alan Hande Yener ''Bu 1 milyon dolarlık bir teklif. ''dedi.

İztuzu Plajı tahliye edildi!

Muğla Valiliğinin kararı doğrultusunda, DALÇEV AŞ'nin 1 numaralı büfedeki faaliyetleri kolluk kuvveti marifetiyle sonlandırılarak, plaj Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkililerine teslim edildi

Bolu'ya 1 kilometrelik yapay plaj!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'da deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'ya yapay plaj yapılacak!

Bolu'da hayata geçirilecek projeyle, Büyüksu Deresi'nin 1 kilometrelik kısmı gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak. Belediye Başkanı Yılmaz: "Gölette, insanlar yüzme imkanına kavuşmanın yanı sıra kano gibi su sporlarını da yapab

1978 yılında Adalar'ın çevresi halka açık plaj olacakmış!

1978 yılında Marmara Denizi'ndeki Kınalı, Burgaz, Heybeli adalarının tüm çevresi ve Büyükada'nın 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj yapılacakmış. Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarında da çevre yolları yapılacakmış.

Büyükada Nakibey Plajı 1.derece sit alanı ilan edildi!

Büyükada'da Nakibey Plajı ve çevresindeki 19 bin metrekarelik alan 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Plaj tesisleri yıkılacak. Hazine'ye ait arazide 2 kayıkhane, plaj, konaklama tesisleri, 5 villa ve manastır kalıntıları yer alıyor...

Büyükada'da Nakibey Plajı yıkılacak!

Büyükada'da Nakibey Plajı ve çevresindeki 19 bin metrekarelik alan 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Şimdi bu 19 dönüm arazinin 'kime' verileceği merak ediliyor...

1936 yılında Florya'da Sülaryam Plajı 1.500 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Florya'da Sülaryam ve Küçük Plaj adında iki plaj kiraya verilecekmiş. Sülaryam Plajı'nın yıllık kirası bin 500 liraymış. Florya'da bir bahçe, gazino ve büfe ise 300 liraya kiraya verilecekmiş.

1932'de Florya Plajı'nın değeri 100 bin liraymış!

1 Mart 1932 tarihinde yayımlanan Akşam Gazetesinin haberine göre İstanbul Belediyesi meclisi Florya da bulunan plajı 100 bin lira bedelle istimlak etmek için teklifte bulunmuş.

nakibey plajı 1. derece sit alanı Haberi

nakibey plajı 1. derece sit alanı


Büyükada’da Nakibey plajı olarak bilinen kumsal ve arkasında yaklaşık 19 bin metrekarelik Maliye Hazinesi mülkiyetine ait arazi 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. İçindeki işgallerin çıkarılıp, yapılaşmadan temizlenmesi istendi. Şimdi plaj sahası ve arkasındaki 18 dönümlük arazinin kime verileceği merak ediliyor…


Büyükada 2011 onaylı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nda imar verilen 179 ada 10 parsel içinde 2 kayıkhane (yat onarım bakım yeri), plaj, konaklama tesisleri ile yaklaşık 5 villa yer alıyor. Daha önceleri arazi Maliye’den 5 – 10 yıllık sürelerle sözleşmeli olarak kiralanıyordu. Son yıllarda ise araziyi işgal edenler maliyeye ecri misil ödemeye başladılar. 18 bin 800 metre kare büyüklüğündeki arazi adanın en güzel sahiline ve doğasına sahip. 



KALINTILAR TESCİLLENDİ!


İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin başvurusu...