29 / 04 / 2024

Nallıhan tarihi konak onarımı

Nallıhan tarihi konak onarımı

İpekyolu üzerinde bulunan Nallıhan'da, eski yapılar turizmin hizmetine sunuluyor.150 yıllık Hocazade Mustafa Efendi Konağının intifa ve kullanım hakkı yapılan sözleşme ile Nallıhan Belediyesi'ne devredildi.

O ilde KDV'den muaf 4 arsa satılıyor! 38 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz!  

Ankara Nallıhan Milli Emlak, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Davutoğlan Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar ve fiyatlar...

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

Nallıhan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Ankara Nallıhan Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı.

Nallıhan'da 7.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Nallıhan İcra Dairesi, Bozyaka Mahallesi'nde üzerinde idari binalar bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon 44 bin 855 TL olarak belirlendi. ,

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura sonucu 26.06.2020 isim listesi!

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura sonucu 26.06.2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura sonucu 26.06.2020 isim listesi ve TOKİ Nallıhan 2. Etap kura sonucu öğrenme detayları 2020...

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura çekimi bugün!

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap projesinde yer alan 200 adet konutun kura çekilişi bugün saat 16:00'da gerçekleştirilecek.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

TOKİ Ankara'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Ankara projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 2 Nisan 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Nallıhan tarihi konak onarımı Haberi

Nallıhan tarihi konak onarımı

Nallıhan İlçesi Yazı Mahallesi Halil Paşa Gaddesi'inde bulunan yaklaşık 150 yıllık Hocazade Mustafa Efendi Konağının intifa ve kullanım hakkı yapılan sözleşme ile Nallıhan Belediyesi'ne devredildi. 

Tarihi konağın intifa ve kullanım hakkı daha önce Nallıhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne verilmişti. Ancak 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu nedeniyle Köylere Hizmet Götürme Birliğinin kapatılmasından dolayı çalışma yapılamamıştı. Tarihi konağın restore edilerek ilçeye kazandırılması için yeniden girişimlere başlandı. Konak Sahibi Ali Aydın ve Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı arasında Tapu Sicil Müdürlüğünde tanzim edilen sözleşme ile konağın intifa ve kullanım hakkı Nallıhan Belediyesi'ne verildi. 


Altyapı gelişecek Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "İlçemiz İpekyolu üzerinde yer alan tarihi çok eskilere dayanan bir yer. İlçedeki tarihi konaklarımızın ve yapılarımızın turizme kazandırmak...