01 / 05 / 2024

nano teknoloji mimarlık

nano teknoloji mimarlık

Teknolojik devrim niteliğindeki nanoteknolojinin nanomimarlığa katkılarını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Miray Gür, geleneksel malzemelere kıyasla özgün niteliklere sahip nanomalzemelerin yapılardaki avantajlarını örnekler üzerinden değerlendirdi...

Güntaş Teknoloji Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Güntaş Teknoloji Ve Mimarlık Limited Şirketi Sancaktepe'de Erdal Taşçı ve Fuat Günlemiş ortaklığında kuruldu.

Theartpen Sanat Teknoloji Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Theartpen Sanat Teknoloji Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Koray Büber tarafından kuruldu.

Özmert Mimarlık Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özmert Mimarlık Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Çömert ve Tarık Özcan ortaklığında kuruldu.

Aralık Mimarlık Ve Tasarım Teknoloji İmalat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aralık Mimarlık Ve Tasarım Teknoloji İmalat Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Genç Arslan tarafından kuruldu.

Brik Mimarlık Teknoloji Tasarım Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Brik Mimarlık Teknoloji Tasarım Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Füsun Cemre Karaoğlan ve Şeref Atilla Gürbüz ortaklığında kuruldu.

İlistir Mimarlık Tasarım Ve Teknoloji Limited Şirketi kuruldu!

İlistir Mimarlık Tasarım Ve Teknoloji Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Enis Özdemir tarafından kuruldu.

Bursa'da Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi oldu!

Bursa'da 1982 yılında kurulan  Hasan Sözüneri Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak kabul edildi...

Arp Mimarlık ve Teknoloji Sistemleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arp Mimarlık ve Teknoloji Sistemleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Gökay Karataş tarafından kuruldu.

Ankara'da BETONART Mimarlık Yaz Okulu başladı! 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen mimarlık öğrencileri BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu 27 Temmuz'da başlayacak! 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından hayata geçirilen Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. 

Archidynamics Mimarlık Ve Teknoloji Limited Şirketi kuruldu!

Archidynamics Mimarlık Ve Teknoloji Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İlker Karadağ tarafından kuruldu. 

Ergün Mimarlık,“Tasarım Merkezi” oldu!

Ergün Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı “Tasarım Merkezi” unvanını almaya hak kazandı. Ergün Mimarlık, kurulduğu yıldan itibaren konut, iş merkezi, alışveriş merkezi gibi geniş bir yelpazede mimarlık ve iç mimarlık hizmeti veriyor.

Alatek Mühendislik Mimarlık Makine Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alatek Mühendislik Mimarlık Makine Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmayil Ala tarafından kuruldu. 

nano teknoloji mimarlık Haberi

nano teknoloji mimarlık

21'inci yüzyılın en önemli teknolojilerinden olan nanoteknoloji nedir? Hangi alanlarda kullanılıyor?
Nanoteknolojinin tanımlanmasında öncelikle "nano" kelimesinin ifade ettiği anlama değinilmelidir. "Bir fiziksel büyüklüğün milyarda biri" olarak tanımlanan nano kelimesinin ölçüsünü ifade etmek için genellikle saç teli örneği kullanılmaktadır. Buna göre metrenin milyarda biri kadar uzunluğa sahip olan 1 nanometre, bir saç teli kalınlığının 10 binde biri kadar kalınlıktadır.

Nanoteknoloji ise atom ve moleküllerin sözü edilen en küçük birimlerinin ifade edilmesi yönünde kullanılmakta ve maddelerin en küçük yapı taşını oluşturan atomlar üzerinde deneyler yapmakla ilgilenmektedir. "Nano" yapı taşlarının deneyler aracılığıyla çalışıldığı bu teknolojik platform, farklı bilim ve uzmanlık alanlarından insanların,
hayatın kolaylaştırılması ve hızlandırılması amacıyla birtakım sorunlara çözüm üretebilecek buluş ve keşifleryapmalarını hedeflemektedir. Bu deneyler, maddeyi atomik boyutuyla kontrol etmek amacı...