06 / 05 / 2024

Nasrullah Meydanı çevre düzenlemesi

Nasrullah Meydanı çevre düzenlemesi

Kastamonu'da Nasrullah Meydanı, Kastamonu Belediyesi tarafından çevre düzenleme projesinde sona gelindi. EPA Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi tarafından yapılıyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş'a yeni bir şehir meydanı yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'a yapılacak şehir meydanı projesinin hazır olduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı!

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi’nin ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleşti.

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Murat Kurum'dan Ankara Altındağ'a meydan müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Altındağ Belediye binamızı başka bir alana taşıyacağız. Hem belediye binamızın olduğu alan hem de önündeki alanı bir meydan projesi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Bursa Osmangazi'ye yeni meydan!

Osmangazi Belediyesi’nin park, meydan ve çevre düzenleme çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bu kapsamda Osmangazi'ye yeni bir park ve meydan inşa edildi.

Ulus Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Ulus Meydanı ve Çevre Düzenleme Ulaşım Projesi”nin ön hazırlığının yapılması için Belediye Meclisi’nden yetki aldı.

Üsküdar Meydan Projesi'nin ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar sahiline yapılacak dolgu alanı ve meydan düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme sürecini başlattı.

Kastamonu Nasrullah Meydanı'nın ihalesi 23 Ocak'ta!

Tarihi Kentler Birliği tarafından Proje Ödülü’ne layık görülen Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi’nin yapım ihalesinin tarihi belli oldu. Tarihi meydana hak ettiği değeri kazandıracak olan projenin ihalesi 23 Ocak’ta Fen İşleri Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilecek

Kocasinan Yenimahalle Meydanı yenilendi!

Kocasinan Belediyesi, Yenimahalle meydanının çevre düzenlemesi ve yenileme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu.

Mehmet Özhaseki'den, Kabataş Meydan projesine açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kabataş Meydan Düzenlemesi Projesi çerçevesinde Boğaz’ın doldurulacak olmasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Polatlı Çarşı Cami Meydanı yenileniyor!

Kış aylarında bir çok kazaya sebebiyet veren ve uzun süredir vatandaşların şikayet ettiği Çarşı Camii Meydanı için Polatlı Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

Nasrullah Meydanı çevre düzenlemesi Haberi

Nasrullah Meydanı çevre düzenlemesi

Nasrullah Meydanı projesini, 1969 yılında Ersen Gürsel'in "Side ve Çevresi Turizm Planlaması" yarışmasında birincilik ödülünü aldığı Nihat Güner ve Mehmet Çubuk'un katılımıyla kurulmuş olan EPA Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi tarafından yapılıyor.



Sultanahmet Meydanının kaderini değiştiren Sultanahmet ve Çevresi Düzenleme Projesini yapan EPA Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi, bu başarılı projedeki deneyim ve başarısını Kastamonu Nasrullah Meydanı ve çevre düzenleme çalışmalarında bir kez daha gösterme kararı aldı.



Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Şehirleri birbirinden ayıran ve adeta o şehre bir kimlik kazandıran en önemli unsurlarından bir tanesi şehirlerin meydanlarıdır. Nasrullah meydanı 'da Kastamonu'muza tarih boyunca unutulmayacak anıların ve olayların yaşandığı, Kastamonu denilince ilk akla gelen görkemli alanlar arasındadır. Ekibimizin başarışı ve tecrübesiyle bu tarihi meydan aynen Sultanahmet Meydanı'nda olduğu gibi görkemli bir kimlik...