28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş'a yeni bir şehir meydanı yapılacak

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş'a yeni bir şehir meydanı yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'a yapılacak şehir meydanı projesinin hazır olduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, Kahramanmaraş'ın yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmaları kaydetti. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, rezerv alanlarda kısa zamanda temelleri atarak inşaatlara başladıklarını belirten Özhaseki, "Gerek rezerv alanlardaki çalışmalarımızla gerekse de 'Yerinde Dönüşüm' projemiz ile Kahramanmaraş'ta toplam olarak 82 bin 104 konut ve 34 bin 504 ticari alanı, 4 kırmızı çizgiden asla taviz vermeden inşasına devam edeceğiz. Kahramanmaraş'ta sene sonuna kadar 10 bin 337 konut ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Daha sonra biten konutlarımıza etap etap afetzede kardeşlerimizi yerleştireceğiz." dedi.

Bakan Özhaseki, kentin yeniden imar ve ihya sürecinde alanında uzman mühendis, mimar, şehir plancısı, sanat tarihçisi ve bilim insanları ile birlikte sürekli fikir alışverişinde olduklarını söyledi. Enkazları temizlenen ve konut inşaatları devam eden Kahramanmaraş'ta, geçmişin güzelliklerine kavuşmak için önemli adımlar attıklarını belirten Özhaseki, şunları belirtti: "Cumhurbaşkanı'mızın sayesinde Kahramanmaraş'ı en kısa zamanda ayağa kaldırma gayesiyle, estetik anlayışla donatılmış kentsel tasarım çalışmalarımızla, güzel bir şehir haline getirme hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraşlılar için yeni bir şehir meydanı projemiz hazır. Kahramanmaraş'ımızı tüm kültür varlıkları ile, tarihi dokusu ve yerel mimarisini geçmişin özgün ihtişamına kavuşturmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş a yeni bir şehir meydanı yapılacak

KAHRAMANMARAŞI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Depremlerde zarar gören birçok kültürel varlığın yıkıldığını ya da ciddi hasar aldığını hatırlatan Özhaseki, açıklamasında şunlara yer verdi: "Trabzon ve Azerbaycan caddelerimizi eski güzel günlerine kavuşturacağız. Kahramanmaraş'ı, kültürel zenginlikleriyle, tarihi mirasıyla ve yerel özgünlüğüyle buluşturarak, güçlü bir şekilde yeniden ihya edeceğiz. Buna göre, Kahramanmaraş'ta inşa edilecek şehir merkezlerinin yüzyıllarca yaşayıp, tarihe tanıklık edeceğini ifade eden Bakan Özhaseki, "Her bir detayı ince ince düşündük. Konuttan köy evine, ticari alandan sosyal donatılara kadar her ihtiyaca cevap verecek şekilde inşa edeceğimiz Kahramanmaraş'ı, kartpostallara konu olacak güzellikteki meydanıyla da en kısa sürede ihya ederek depremin izlerini kaybettireceğiz." dedi.

Deprem bölgesinde yıkılamayan binalarla ilgili yargısal süreç hızlanıyor! İşte yeni düzenleme...

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!


Geri Dön