27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş olan Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan verildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Hayvan Bilgi Sistemi'ne kayıtlı büyükbaş hayvanları depremlerde telef olan çiftçilere 130 büyükbaş hayvanın dağıtımı dolayısıyla Hayvan Borsası'nda tören gerçekleştirildi.

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci söz konusu programda önemli açıklamalar yaparak, kentte yaşanan ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu deprem nedeniyle 446 yetiştiricimize daha önceden 15 bin 161 küçükbaş hayvanı dağıttıklarını söyledi.

İşte Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci'nin o açıklamaları...

Kahramanmaraş taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Merakla beklenen söz konusu programa katılım sağlayan eski Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, çiftçilere büyükbaş hayvanların teslimini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci yaptığı açıklamada bugün 40 çiftçiye 130 büyükbaş hayvanı teslim edeceklerini belirterek, "Bu kardeşlerimize bu teslim ettiğimiz bu hayvanlardan bol ve bereketli kazançlar elde etmelerini Rabb'imden niyaz ediyorum. Şehrimizde yaşanan ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu deprem nedeniyle 446 yetiştiricimize daha önceden 15 bin 161 küçükbaş hayvanı dağıtmıştık. Şimdi de toplamda 594 yetiştiricinin 1.767 büyükbaş hayvanının dağıtımını yapacağız ve bu hayvanların tamamı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TİGEM adındaki işletmelerinde yetiştirilen hayvanlar. Toplamda 21 yetiştiricinin 515 kanatlı hayvanı ve 163 yetiştiricinin de 5 bin 648 arı kovanı telef olmuştu. Bunlarla ilgili de karşılanma süreçleri tamamlanmış olacak. Yalnızca Kahramanmaraş'ta birebir karşılanması konusunda büyükbaş, küçükbaş, kanatlı, arılı kovan ve su ürünlerinin toplamı 286 milyon TL'nin de üzerinde bir bedeldir. Asli olan üretmeye devam etmektir." dedi.

Verilen detaylara göre, protokol konuşmalarından sonra yetiştiricilere büyükbaş hayvanları teslim edildi.

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Başvuru yapanlara 2 bin 500 TL'lik yardım müjdesi! Bu paraları sakın kaçırmayın!

THY Emlak Konut GYO kura çekilişi 1+1, 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuranlar dikkat!


Geri Dön