06 / 05 / 2024

Nazmi Durbakayım İstanbul artık bitti dört bir yanı yapılarla doldu

Nazmi Durbakayım İstanbul artık bitti dört bir yanı yapılarla doldu

Türk gayrimenkul piyasasının önde gelen üç sivil toplum kuruluşunun başkanı İstanbul’u tartıştı. GYODER Başkanı Aziz Torun, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Ömer Faruk Çelik İstanbul’u ele aldı.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Döviz gelirleri gayrimenkule gidecek! 

Yeni konut projelerinin yakın zamanda raftan ineceğini söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizden elde edilen gelirin gayrimenkul yatırım için kullanacağını dile getirdi.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

4 soruda gayrimenkul sektöründe yaşananlar! 

Türkiye genelinde konut satışları yüzde 32 oranında düştü. Son zamanlarda emlak piyasasında yaşanan gelişmeleri aktaran İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, satışlar hakkında değerlendirme yaptı. 

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

2021'de fiyatlar el yakacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım 2020'deki gelişmeleri değerlendirirken, 2021 beklentilerini de anlattı. Durbakayım, konut fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

Pandemide yeni bir satış rekoru kırılacak! 

8. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım pandemi döneminde yeni bir satış rekorunun kırılacağını açıkladı. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneğinden Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi değerlendirmesi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.

Nazmi Durbakayım İstanbul artık bitti dört bir yanı yapılarla doldu Haberi

Nazmi Durbakayım İstanbul artık bitti dört bir yanı yapılarla doldu

NÜFUSU DONDURALIM


İstanbul’da artık nüfusun dondurulması gerektiğini ifade eden İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise “İstanbul artık bitti, dört bir tarafı yapılarla doldu. Bu kadar çirkinleştirebildik zaten daha fazla çirkinleşemez” dedi. Kent için acilen bir makro plan yapılması gerektiğini söyleyen Durbakayım, “İstanbul nüfusunun dondurulması lazım. Yeni uydu yerleşimleri yaratıp raylı sistemle kent merkezine bağlanmalı. Artık burada ucuz konut bulmak da hayal. İnsanlar nasıl uygun şartlarda ev kiralayabilir bunu konuşmalıyız” değerlendirmesini yaptı.

İkinci bir şehir denilince akla İzmir ve Ankara’nın dışında başka bir ilin gelmediğini kaydeden Durbakayım, “Anadolu’ya yayılma politikasının devam etmesini sağlamak lazım. İstanbul’u rahat bırakıp Denizli, Gaziantep, Kayseri, Konya gibi şehirlerde atılım yapmamız gerekiyor” diye konuştu.


METRO HATTI ÜZERİNDE DÖNÜŞÜM


İstanbul’da kentsel dönüşümle merkezi bölgelerde daha nitelikli arazi üretilmesi gerektiğinin altını çizen GYODER...